A tiszta fej már jó jel
A tiszta fej már jó jel

A Fatum-Nyíregyháza a lehető legtökéletesebben, két hazai győzelemmel indította menetelését a női röplabda Extraligában. Mivel a felsőházi csatározásban minden egyes siker kincset ér, ennek jelentőségét aligha…

Egy idegenbeli siker, jelen esetben az UTE otthonában, előnyös helyzetet teremtene a Fatum számára.

A Fatum-Nyíregyháza a lehető legtökéletesebben, két hazai győzelemmel indította menetelését a női röplabda Extraligában. Mivel a felsőházi csatározásban minden egyes siker kincset ér, ennek jelentőségét aligha szükséges külön ecsetelni. A nyírségiek a bajnokság eme szakaszában első idegenbeli bevetésüket teljesítik csütörtökön, amikor az UTE otthonában lesz jelenésük. Az újpesti azon két együttes egyike (a másik a Jászberény…), amellyel az aktuális évadban még nem találkozott a Fatum. A fővárosiak a címvédő Békéscsaba elleni vereség után javítottak, Jászberényben bravúrosnak mondható diadalt arattak, ami szintén arra utal: nem ígérkezik egyszerű mutatványnak a soros összecsapás.

– Az újpestieket argentin edző, Horacio Bastit irányítja, a csapatban pedig több légiós szerepel – vázolta az ellenféllel kapcsolatos legfontosabb tényeket Horváth András, a nyíregyháziak szakvezetője. – Argentin, brazil és bolgár játékos mellett januárban kanadai centert szerződtettek, de a magyar mag is erősnek mondható, a feladó Bleicher Réka, valamint Kötél Dóra is tagja volt már a válogatottnak. Ettől függetlenül is bajnokság ezen periódusában bárhol, bármi előfordulhat, ahogy azt már az eddigi eredmények is bizonyították, holott még csak két forduló „ment le”. Éppen emiatt egy idegenbeli győzelem roppant értékesnek tekinthető, a célunk pedig az, hogy ezt megvalósítsuk. Nem tudok másról beszélni, mint eddig, tiszta fejjel, teljes koncentrációval akarunk minél kedvezőbb eredményt elérni.

Ami azt illeti, a Fatum tagjai a hét hátralévő részében sem fognak unatkozni, szombaton és vasárnap a Közép-európai Liga bécsi zárókörében lépnek pályára.

Forrás:szon.hu