Nincs semmi varázslat
Nincs semmi varázslat

Remek formát fut az utóbbi hetekben az NB I/B Piros-csoportjában a Nyíregyháza Blue Sharks, amely előző hét találkozójából hatot is megnyert, a tabellán pedig beérte a második helyen álló HOYA-Pannon Egyetem…

Czinger – Nincs semmi varázslat, nyíregyháziak vagyunk, a városunkért küzdünk

A Blue Sharks centere a csapat jó szerepléséről és a célokról is beszélt a Bb1-nek.

Remek formát fut az utóbbi hetekben az NB I/B Piros-csoportjában a Nyíregyháza Blue Sharks, amely előző hét találkozójából hatot is megnyert, a tabellán pedig beérte a második helyen álló HOYA-Pannon Egyetem Veszprémet. A Bb1-nek a nyírségiek centere, Czinger Zoltán árulta el, mitől megy ilyen jól a csapatnak.

– Nem tudok semmilyen titokról vagy varázslatról beszámolni, minden a jó edzésmunkán és a jó felkészülésen múlik. – kezdte honlapunknak a 24 éves játékos.

– Minden körülmény adott ahhoz Nyíregyházán, hogy jó edzéseken vehessünk részt és az edzőink is mindig felkészülnek az ellenfélből, amit át is adnak nekünk. Ez az egyik oka a sikereinknek, a másik pedig, hogy nagyon jó a csapategységünk. Legfőképpen fiatalokból áll a keretünk, nagyon jól tudunk küzdeni egymásért. Nyíregyháziak vagyunk, a városunkért küzdünk, ismerjük egymást nagyon régóta, családias a légkör. Továbbá az is fontos, hogy a légiósunk, Srdjan Stojanovic nagyon jól beilleszkedett, a nyelvi akadály is nagyon minimális, amit mondunk, annak a nagy részét megérti és beszél is magyarul. Ő is egy olyan ember, aki az első pillanattól kezdve nem csak a játékával, hanem emberileg is passzol a csapatunkba, már két nap után tudta mindenkinek a nevét a keretben – ezt én személy szerint nagyon értékelem benne. Az ilyen apró dolgok nagyon sokat számítanak, ez mutatja, mennyire erős és egységes a csapat.

– Minimum szeretnénk elérni azt, amit az előző idénybeli csapatnak sikerült, de nagyon örülnénk, ha ezt túlszárnyalnánk. – folytatta Czinger, aki az előző szezonban még nem volt a csapat tagja, amikor is a „cápák” az alapszakaszt követően a negyeddöntőben alulmaradtak az OSE-val szemben, majd az MTK Törökbálint és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC testén keresztül az ötödik helyen végeztek.

– Nagyon várjuk a Hepp Kupa-döntőt is, az is nagy élmény lesz, hiszen ott összegyűlik a magyar kosárlabda színe-java. Az előző idényben ebben a sorozatban is jól szerepelt a Nyíregyháza, bízom a hasonló teljesítményben. Ezen felül pedig ott meg tudjuk nézni az A-csoportos meccseket is élőben, ez pedig hatalmas élmény lesz azoknak a fiataloknak a csapatból, akiknek erre eddig még nem igazán volt lehetőségük.

A hétvégén nagy rangadó vár a hazai pályán eddig még száz százalékos Nyíregyházára, amely az éllovas OSE-Lionst fogadja a Continental Arénában.

– Nagyon kemény meccs lesz, ez a hét arról fog szólni, hogy amennyire csak tudunk, fizikálisan és taktikailag is felkészülünk az Oroszlányból. – folytatta a Bb1-nek Czinger.

Az alapszakasz első felében már összemértük a tudásunkat, tisztában vagyunk azzal, hogy nagyon erős ellenfél vár ránk, nem véletlenül állnak az első helyen. Lehet, hogy közhely, de biztos vagyok benne, hogy a csapat mindent megtesz a győzelem érdekében. Nagyon várjuk a találkozót, az ilyen minőségű meccsek mindig jól jönnek és izgalmasan alakulnak. Apróságok fognak dönteni, például, hogy melyik csapat milyen állapotban van, ki mennyit tudott pihenni, hogyan sikerült a heti edzésmunka.

Forrás: bb1.hu és nyiregyhaza.hu