Már a rangadóra hangolnak
Már a rangadóra hangolnak

Azt írtuk, hogy a Bonyhád elleni szombati győzelemmel (83–64) a saját kezébe vette az alapszakasz második helyének a sorsát a Nyíregyháza Blue Sharks NB I B csoportos csapata, erre a szövetség hivatalos oldala harmadikként hozza…

A sereghajtó pozícióba visszaesett Bonyhád után az éllovas Oroszlány lesz a következő ellenfél.

Azt írtuk, hogy a Bonyhád elleni szombati győzelemmel (83–64) a saját kezébe vette az alapszakasz második helyének a sorsát a Nyíregyháza Blue Sharks NB I B csoportos csapata, erre a szövetség hivatalos oldala harmadikként hozza a Kék Cápákat, a velük azonos mérleggel rendelkező, de kétszer is (sőt, a Hepp-kupával együtt háromszor, de ez most lényegtelen) legyőzött Veszprém mögött.

Nos, ez csak formalitás, mert azonos pontszám esetén csak akkor számít az egymás elleni eredmény, ha már minden meccset lejátszottak, addig a kosárarány rangsorol. Ebben a tekintetben a Veszprém néhány századdal a nyíregyháziak előtt jár, de ha az alapszakasz végére is fennállna a holtverseny, akkor az egymás elleni eredményekkel a Blue Sharks végezne előrébb.

És bár a szombati játék láttán nem mindenki volt egyformán mosolygós, azért ne feledjük, a csapat a mostani sikerrel is tett egy lépést előre.
– Az legyen a legnagyobb bajunk, hogy egy tizenkilenc pontos vereség után húzzuk a szánkat, hogy bizony lehetett volna több is – mondta el Stku Ernő, a nyíregyháziak szakmai igazgatója. – Valóban játszhattunk volna picivel jobban, elrontottunk néhány lerohanást, mivel mindenki maga akarta befejezni az akciót, ezért olykor egy picivel tovább dédelgettük a labdát a kelleténél, de voltak meggyőző periódusaink is. Ilyen volt a második negyed egy része, valamint a harmadik jelentősebb szakasza.

A Cápák tehát bizakodva várhatják a szombati rangadót, amelyen az éllovas Oroszlány lesz a vendégük a Continental Arénában.
– Ugyanabban a ritmusban készülünk, mint más mérkőzések előtt, és persze, hogy győzni szeretnénk – árulta el Sitku Ernő.

Forrás:szon.hu