Ezt nem lehet megunni
Ezt nem lehet megunni

Bár a változatosság gyönyörködtet, azért az sem sorolható az unalom kategóriájába, hogy négy napon belül kétszer randevúzott a Fatum-Nyíregyháza és a Vasas élvonalbeli női röplabdacsapata…

Rendkívül pozitív, hogy a Fatum a kiélezett végjátékban a legjobbját nyújtotta.

Bár a változatosság gyönyörködtet, azért az sem sorolható az unalom kategóriájába, hogy négy napon belül kétszer randevúzott a Fatum-Nyíregyháza és a Vasas élvonalbeli női röplabdacsapata. Az meg pláne, hogy a csütörtöki megnyert kupameccs ráadásaként vasárnap olyan bajnoki összecsapáson kerekedett felül a nyírségi hölgykoszorú, amelyet – noha a szezon java még hátra van – nehéz lesz felülmúlni. A felek két és fél órán keresztül „nyúzták egymást”, miközben játékvezetői ítéletek borzolták a kedélyeket, az ötödik, döntő szettben pedig 8:4-es angyalföldi vezetést követően csikarta ki a sikert a Horváth-gárda. Na igen, alaposan kozmetikáztak a statisztikán: hosszú évek gyötrelmei után az aktuális évadban immár zsinórban negyedszer „kapta el” egyik legnagyobb riválist Fatum. Cseppet sem elhanyagolható módon, így két győzelemmel nyitotta az Extraligát, vagyis a felsőházi rájátszást.

– Voltunk lent és fent, de egy ilyen fajsúlyú meccsen bármi előfordulhat, a lényeg, hogy a kiélezett, kritikus pillanatokban helyén volt a szívünk – taglalta a történteket Horváth András, a nyíregyháziak edzője. – Kicsit több hiba jellemezte a teljesítményünket, mint az eddigi mérkőzéseken, és, persze az is igaz, a Vasas is nagyon oda tette magát. Rendkívül pozitív, a lelki tényezőkről nem is beszélve, hogy az ötödik szettben jelentős hátrányból kapaszkodtunk vissza, továbbá az, hogy ismét jó egyéni produkciók segítettek minket. Egy azonban biztos, fel kell készülni a hasonlóan nehéz feladatokra a folytatásban, nem véletlenül hangsúlyoztuk, hogy a szezonnak ebben a szakaszában már nincs könnyű mérkőzés.

Forrás:szon.hu