Szüksége van a meccsekre
Szüksége van a meccsekre

Nyilván nem így tervezte a debreceni kalandját Fazekas Csaba, aki a nyáron igazolt a második vonalbeli Nyíregyháza Blue Sharkstól az élvonal újoncához, a Debreceni EAC-hoz. De ha már így alakult…

Fazekas Csaba nem haraggal vált el a Debrecentől, csak játszani akart.

Nyilván nem így tervezte a debreceni kalandját Fazekas Csaba, aki a nyáron igazolt a második vonalbeli Nyíregyháza Blue Sharkstól az élvonal újoncához, a Debreceni EAC-hoz. De ha már így alakult, hogy két hete visszatért, akkor a 18 éves kosaras legalább hozzásegítheti a nevelőklubját – akár a feljutáshoz is.

– Csalódott vagyok, hogy így alakult a debreceni karrierem, hogy nem lehettem aktív tagja a rotációnak – mondta Fazekas Csaba, aki a Veszprém elleni Hepp-kupa- valamint a Bonyhád elleni bajnoki mérkőzésen már szerepelt is régi-új csapatában. – Ugyanakkor mégis csak A csoportos csapatnál gyűjthettem tapasztalatot, és remélem, ezt Nyíregyházán kamatoztatni fogom. Az is a javamra vált, hogy nagyon jó játékosokkal edzhettem együtt, Molnár Andrástól vagy éppen a légiósoktól sokat tanulhattam. Játéklehetőséghez viszont alig-alig jutottam, ezt látva Sitku Ernő szakmai igazgató többször is keresett azzal, hogy mi lenne, ha visszatérnék, ők kivásárolnának a szerződésemből. Ez a pillanat, akkor jött el, amikor még egy légióst hoztak a posztomra, de nem haraggal váltam el, egyszerűen nem tudtak beépíteni a csapatba, a játékra pedig szükségem volt.
Erre Nyíregyházán már csak azért is lesz lehetősége, mert 1999-es születésként bőven beleesik a kötelezően szerepeltetendő fiatalok korcsoportjába. Igaz, az első két meccsen még csereként jutott szóhoz.

– Ezzel nincs semmi baj, mert a négyes poszton, ahol eddig a fiatalok szerepeltek, nem tudok játszani – így Fazekas Csaba. – A mezőnyposztokon nagyon hosszúak vagyunk, a palánk alatt pedig szinte csak Czinger Zoli bevethető, de tudunk többféle szerkezetben is játszani, úgyhogy lesz lehetőségem, ebben biztos vagyok. Sok barát és ismerős közé tértem vissza, a fiatalokkal ugye tavaly együtt nyertünk juniorbajnokságot.
Szombaton pedig következik a listavezető Oroszlány elleni hazai rangadó.

– A két csapat őszi mérkőzését láttam, kevés híján vendéggyőzelem született – folytatta a korosztályos válogatott bedobó. – Most mindenképpen nyernünk kell, mert egyrészt szűkítenénk a távolságot az éllovas mögött, illetve megerősítenénk a második helyünket, ami a rájátszásra kedvező pozíciót teremtene a számunkra.

Forrás:szon.hu