Amikor vért kell izzadni
Amikor vért kell izzadni

Alig három forduló csengett le a női röplabda Extraliga küzdelmeiből, de az már most megpendíthető: szívbetegek legfeljebb szigorú orvosi felügyelet mellett készüljenek a folytatásra. A Fatum-Nyíregyháza például előbb…

Az UTE ellen szerzett egy pont még jól jöhet a Fatum számára, amely a hét végén Bécsben játszik.

Alig három forduló csengett le a női röplabda Extraliga küzdelmeiből, de az már most megpendíthető: szívbetegek legfeljebb szigorú orvosi felügyelet mellett készüljenek a folytatásra. A Fatum-Nyíregyháza például előbb a Vasas, majd az UTE ellen produkált „darabonként” több, mint két órás összecsapást, amelyeken volt minden, amitől az orvosok tiltják az izgalmakra érzékeny pácienseket. Az angyalföldieket sikerült legyűrni, Újpesten viszont ugyancsak 3:2-lett a vége (amiért jár egy pont, ez pedig még jól jöhet…) – csak nem ide. Így megszakadt a nyírségiek tíz meccset felölelő bajnoki veretlenségi sorozata, mindazonáltal, ha egy újabb, hasonló sorozatot mutatnak fel, nagy baj nem lehet ebben a szezonban.

Ugyanakkor a feszített program nem enged szusszanást, a Fatum a hét végét Bécsben tölti, ahol a Közép-európai Liga alapszakaszának utolsó két fellépését teljesíti: szombaton a házigazda, osztrák Post Wien, vasárnap a szlovák Strabag Bratislava együttesével találkozik.

– Kiütközött, hogy ebben a hónapban ez volt már a hetedik mérkőzésünk, a fáradtság éreztette hatását – fogalmazott Horváth András, a nyíregyháziak szakvezetője. – Mindettől függetlenül azt gondolom, értékes pontot szereztünk Újpesten, nyilván jobb lett volna nyerni, de a nehéz körülmények, a terem méretei miatt tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk. Hozzá kell tegyem, a szurkolók mindkét oldalról nagyszerű hangulatot teremtettek, külön köszönet jár a nyíregyházi drukkereknek, akik idegenben is jelentős segítséget nyújtottak nekünk. Azt sem véletlenül mondtam korábban, hogy rendkívül kiélezett meccsek várhatók, minden egyes pontért, megnyert szettért vért kell izzadni. A két bécsi találkozón megpróbáljuk forgatni a csapatot, lehetőséget adni mindenkinek.

Így valószínűleg bemutatkozhat a nyíregyháziak új szerzeménye, Varga-Elizabet Lenke. A több poszton bevethető, 18 éves ifjú hölgy magyar-román kettős állampolgár, a szomszédos ország élvonalbeli bajnokságában szereplő Marosvásárhelytől érkezett.

Forrás:szon.hu