Rácáfolnának a verhetetlenségükre
Rácáfolnának a verhetetlenségükre

Az első és – papíron – második mérkőzése minden sportág, minden bajnokságában csúcsmérkőzésnek számít. Így van ez a férfi kosárlabda NB I B csoportban, ahol szombaton (kezdés: 16.30-kor) jön el az ünnepi mérkőzés ideje…

Az éllovast fogadja a Nyíregyháza Blue Sharks, amely az Oroszlány ellen is megőrizné hazai hibátlan mérlegét.

Az első és – papíron – második mérkőzése minden sportág, minden bajnokságában csúcsmérkőzésnek számít. Így van ez a férfi kosárlabda NB I B csoportban, ahol szombaton (kezdés: 16.30-kor) jön el az ünnepi mérkőzés ideje: az éllovas Oroszlány elsőszámú kihívója, a Nyíregyháza Blue Sharks lesz a házigazda a Continental Arénában.

A Kék Cápák eddig otthonukban, az egyetlen vereségét a Vasas ellen hazai pályán elszenvedő OSE-Lions idegenben veretlen, így aztán az egyik sorozat meg fog szakadni szombat estére. Hogy melyik, az a hazai pályán játszó csapat szempontjából nem is kérdéses.

– Igen, azt szeretnénk, hogy a mi hazai hibátlan mérlegünk maradjon meg, nemcsak a mostani meccs után, hanem az egész bajnokságban – mondta a rangadó előtt Sitku Ernő, a Blue Sharks szakmai igazgatója. – Nem kétséges, ez nagy motivációt jelent a számunkra, és értékmérőt is az ügyben, hogy hol tartunk. Az Oroszlányt sokan előre verhetetlen bajnokcsapatnak kiáltották ki, mi most erre szeretnénk rácáfolni. Ehhez eggyel nagyobb sebességfokozatba kell kapcsolnunk, ezt mindenki tudja jól, anélkül is, hogy házon belül túldimenzionálnánk a találkozó jelentőségét.

Büszkeség, hogy a Vasvári-gimnázium csapata a hétvégén ott lehet az V-VI. korcsoportos diákolimpia országos döntőjében, de az nem jött ki jól, hogy éppen erre a hétvégére esik az esemény. Viszont, ha már ilyen közeli a helyszín, akkor két vasváris gimnazista, Mokánszki Máté és Sitku Márton is tud majd ingázni, magyarán két diákolimpiai meccs között bevethetők lesznek a felnőtt bajnokin.

A végére pedig szolgálati közlemények: újra megnyit a VIP-szektor, amelyet a Nyíregyháza Megyei Jogú Város páholyában alakítanak ki, ide meccs közben is várják a VIP-bérlettel rendelkezőket. A mérkőzésre pedig valamennyi, a Nyíregyházi Sportcentrumban sportoló (tehát nemcsak kosaras) ingyen bemehet, sőt, aki más városi egyesületekben kosarazik, az is. Plusz a kedvezményre jogosultak még egy embert bevihetnek magukkal.

Úgyhogy elég széles a kör, szinte mindenki be tud jutni ilyen módon a csarnokba – kivéve a gyevi bírót…

Forrás:szon.hu