Nem a végére kellett volna hagyni
Nem a végére kellett volna hagyni

20–7-nél nem gondoltuk volna, hogy az lesz a vége, ami. Bekezdett a Nyíregyháza Blue Sharks a szombati NB I B csoportos bajnokiján, amelyen a listavezető Oroszlány volt a vendége. Szépen összegyűltek a lelátón a szurkolók is…

Hiába kezdett jól a Kék Cápák csapata, a végén elúszott a hazai veretlenség a listavezető elleni meccsen.

20–7-nél nem gondoltuk volna, hogy az lesz a vége, ami. Bekezdett a Nyíregyháza Blue Sharks a szombati NB I B csoportos bajnokiján, amelyen a listavezető Oroszlány volt a vendége. Szépen összegyűltek a lelátón a szurkolók is, a kezdés után is csak jött, meg jött a nép, és Oroszlányból is érkezett vagy ötven hangoskodó drukker.

Aztán az OSE megmutatta, hogy mitől vezeti fölényesen a bajnokságot, feljött 20–19-re, de a második negyed elejét megint megnyomták a Cápák, akik 37–25-re léptek meg újra. Mindkét oldalon gyűltek a személyi hibák, az Oroszlányból sokan kaptak keveset, a hazaiaknál kevesen sokat, így magas poszton faultproblémák adódtak, mert Nagy Krisztiánnak és Czinger Zoltánnak is három-három hibája volt a második etapban.

Nagyszünet előtt dudára dobott kosárral egyenlített az Oroszlány, majd a harmadik negyedben már inkább a vendégek vezettek. A nyíregyháziak csehül álltak a büntetőkkel (33 kísérletből 15-t is kihagytak), több lerohanást is elkapkodtak, így sokáig nem sikerült visszavenni a vezetést, ráadásul a harmadik negyed végén Nagy Krisztián kipontozódott – épp azután, hogy betörés utáni zsákolásával sikerült felzárkózniuk két pontra (60–62). Aztán Bus Iván triplájával mégis sikerült átbillenni a holtponton (72–71), de az Oroszlány megint erősített, és 75–72-re fordított. Ekkor Czura Attila pillanatai következtek, ziccert, majd hármast dobott (77–75).

Czinger Zoltán fájós lábbal és vállal egyedül harcolt a palánk alatt, szerkezeti gondjai voltak a Kék Cápáknak, a „kicsik” azért igyekeztek besegíteni a lepattanószerzésbe. Bödör Bence egyenlített, majd Bus Iván újra visszavette a vezetést (79–77), de Madár Andrásnak erre is volt válasza.

Madár büntetőivel már az OSÉ-nél volt az előny, de Srdjan Sztojanovics a legjobbkor dobott triplát (82–81). Innen megint fordított az Oroszlány, egy percen belülre érve, 82–85-nél úszni látszott a meccs, főként, hogy Bus Iván triplája kimaradt, de Czura Attila visszatette a támadólepattanót (84–85). Hat másodperccel a vége előtt Madár mindkét büntetőjét kihagyta, a hazaiaknak így esélyük nyílott a meccs megnyerésére, de Bus Iván közelije, és Mokánszki Máté ismétlése is lejött a gyűrűről. A végén tehát visszajött az esély, de ennek a meccsnek a megnyerését nem az utolsó labdára kellett volna hagyni.

Így aztán az oroszlányi örömtánc annak is szólt, hogy ők megőrizték az idegenbeli a Kék Cápák pedig elveszítették hazai veretlenségüket. És így már-már kézben lévő második helyért is alaposan meg kell küzdeni a bajnokság során kétszer legyőzött Veszprémmel.
NB I B csoport: Férfiak
16. forduló
Nyíregyháza Blue Sharks–OSE-Lions 84–85 (23–21, 20–22, 19–21, 22–21)

Continental Aréna, 1000 néző, v.: Válé, Lengyel Á., Szakáll. Blue Sharks: Bus I. 15/3, Czura 20/9, Sztojanovics 17/6, Sitku M. 2, Nagy K. 18/3. Csere: Mokánszki 6/3, Fazekas Cs., Oláh Z., Czinger 6, Szondi Á. Edző: Siska János.

Forrás:szon.hu