Nyerni kellett volna, de nem történt tragédia
Nyerni kellett volna, de nem történt tragédia

Bármennyire is szerették volna a Nyíregyháza Blue Sharksnál, hogy az NB I B csoportos férficsapat hazai veretlensége a listavezető ellen is megmaradjon, az Oroszlány igazolta, hogy nem olyan egyszerű legyőzni…

A majdani bajnoki döntő eléréséhez az alapszakasz végén minél jobb pozícióban kellene végezniük a Kék Cápáknak.

Bármennyire is szerették volna a Nyíregyháza Blue Sharksnál, hogy az NB I B csoportos férficsapat hazai veretlensége a listavezető ellen is megmaradjon, az Oroszlány igazolta, hogy nem olyan egyszerű legyőzni. Pedig az első félidőben kétszer is tíz pont feletti volt a hazai előny a szombati mérkőzésen, ám a hajrában már a Kék Cápáknak kellett kapaszkodnia. Az utolsó dobás győztes lehetett volna, de az kimaradt.

– Nyernünk kellett volna, ez tény – állapította meg Sitku Ernő, a nyíregyháziak szakmai igazgatója. – Amíg nem jelentkeztek a faultproblémák, addig kétszer is megléptünk az ellenféltől, utána viszont nem tudtuk tartani azt a tempót. A jól játszó csapatkapitányunk, Nagy Krisztián faultproblémák miatt csak huszonhárom percet tudott játszani, aztán ki is pontozódott. Ezt most nem bírtuk el, mert Czinger Zoltánnak olyannyira fájt a válla, hogy szinte nem is bírta felemelni a kezét. Kihagytunk tizenöt büntetőt, ami a Bonyhád elleni tizennyolchoz képest előrelépés. Csakhogy… Legutóbb épp a büntetőzés miatt rendeltünk el a csapatnak a meccs másnapjára dobóedzést, de az sincs megtiltva, hogy valaki a tréningeket követően kinnmaradjon, és gyakorolja a büntetőket. Én annak idején megtettem, hetente legalább háromszor. Az sem jött jól, hogy a diákolimpia országos döntője miatt csapatunk vasváris játékosai ingáztak Debrecen és Nyíregyháza között, szombaton három meccset is játszaniuk kellett.

Ismerjük el, az Oroszlányt akkor sem biztos, hogy utolérte volna a Blue Sharks az alapszakasz végére, ha ezt a meccset megnyeri. Így viszont a második helyért is iszonyatosan meg kell küzdeni a Veszprémmel.

– Tragédia azért nem történt, hiszen mindkétszer szoros meccset játszottunk az Oroszlánnyal, és bebizonyítottuk, hogy Veszprémben is tudunk nyerni – így Sitku Ernő. – A célunk továbbra is, hogy minél előkelőbb helyen zárjuk az alapszakaszt, mert a bajnokság végén döntőt szeretnénk játszani. Menetközben pedig kiderül, hogy kik azok a játékosok, akik bírják majd a mostanihoz hasonló mérkőzések nyomását, mert a rájátszásban már csupa ilyen fellépés vár majd ránk.

Közben elkészítették a Hepp-kupa február 17-18-i négyes döntőjének sorsolását. A Nyíregyháza Blue Sharks a Pécsi VSK-Kronosz Kiadót kapta, a mérkőzést február 17-én, 13 órakor rendezik a debreceni Főnix-csarnokban. A másik ágon Beszterce KK–Oroszlány összecsapás lesz. Úgyhogy még az sem kizárt, hogy a szombati küzdő felek a kupa valamelyik helyosztóján még találkoznak, ahogy tavaly is, a bronzmérkőzésen. A döntő nyilván most mindkét félnek jobban tetszene…

Forrás:szon.hu