Egyik nehezebb, mint a másik
Egyik nehezebb, mint a másik

Ez kemény lesz. A Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapata pénteken (kezdés: 19 óra) a Békéscsabával hadakozik hazai pályán, míg vasárnap a Jászberény otthonába hivatalos…

Ez nem lesz könnyű menet: pénteken a Békéscsabát fogadja, vasárnap Berénybe látogat a Fatum.

Ez kemény lesz. A Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapata pénteken (kezdés: 19 óra) a Békéscsabával hadakozik hazai pályán, míg vasárnap a Jászberény otthonába hivatalos. Egyik feladat nehezebb, mint a másik, konkrétan darabonként felér egy-egy vizsgával: az első leckét a bajnoki címvédő ellen próbálja minél hatásosabban „felmondani” a nyírségi hölgykoszorú. Na már most, a honi porondot immár évek óta uraló csabaiak „természetesen” jelenleg is hibátlan mutatóval vezetik az Extraligát, míg a berényiek – kiváltképp saját közegükben – „életveszélyesek”.

Noha a Fatum már találkozott az aktuális évadban a viharsarki együttessel, amelytől Közép-európai Liga-meccsen 3:0-ra kikapott a Continental Arénában, ugyanakkor az eredményt alapjaiban befolyásolta, hogy a házigazda a sérült feladók hiányában soha nem látott összetételben szerepelt.

– Persze, hogy nem lesz egyszerű egyik sem, de eddig is nyilvánvaló volt, hogy a szezonnak ebben a részében már nincs könnyű meccs – nyomatékosította Horváth András, a nyíregyháziak edzője. – Tudjuk, miért vagyunk itt, miért dolgozunk, mit akarunk elérni. A Csaba az elmúlt években nagyon acélos csapattá nőtte ki magát, ettől függetlenül nincs más választásunk, már a bemelegítés során erőt kell sugározzunk. Megteszünk mindent, hogy minél jobban jöjjünk ki a mérkőzésből, ugyanez igaz Berény elleni találkozóra is. Régen, még a nyári felkészülési időszakban játszottunk velük, időközben új embereket is igazoltak, de nekünk egy számít: mindannyiszor alázatos munkával a lehető legeredményesebben szerepelni, bárki álljon a háló túloldalán.

Két távozó, új cseh center

A soros rangadó előtt változások történtek a Fatum játékoskeretében. Szombathelyi Szandra a jövőben a terem helyett a strandröplabdát választotta, így a vezetőséggel mindenben megállapodva nem folytatja szereplését az együttesben. Ugyancsak a szerződés felbontása mellett döntöttek Vacsi Evelin esetében, aki hosszú ideje sérüléssel bajlódik. Mindeközben a klub vezetése sikeresen tárgyalt a cseh Eva Rutarova ügyében: a 198 centiméter magas, korábban a német élvonalban érdekelt Berlint erősítő center csütörtökön csatlakozott a Nyíregyházához, akár már a pénteki meccsen is bevethető lehet.

Extraliga: női

Az állás 3. forduló után: 1. Békéscsaba 9 pont, 2. Fatum-Nyíregyháza 6, 3. UTE 5, 4. Jászberény 3, 5. Vasas 1 (két meccset játszott), 6. Kaposvár 0 (két mérkőzést játszott).

Forrás:szon.hu