Vízválasztó négy idegenbeli meccs előtt
Vízválasztó négy idegenbeli meccs előtt

A következő négy bajnokiját idegenben játssza a Nyíregyháza Blue Sharks az férfi NB I B csoportban, ehhez jön még két mérkőzés a Hepp-kupa négyes döntőjében (február 17-18.), Debrecenben…

Győrben kezdi a sorozatát a Blue Shraks, amely március 11-ig nem játszik hazai pályán.

A következő négy bajnokiját idegenben játssza a Nyíregyháza Blue Sharks az férfi NB I B csoportban, ehhez jön még két mérkőzés a Hepp-kupa négyes döntőjében (február 17-18.), Debrecenben, úgyhogy legközelebb majd március 11-én láthatjuk itthon a legénységet – azok után, hogy január 27-én az Oroszlány elleni hazai vereséggel (84–85) köszönt el egy időre a hazai pályától. Az idegenbeli portya a szombati, Győr elleni fellépéssel indul.

– Tudom, hogy sántít a hasonlít, de az NBA-ben szoktak hasonló turnéra indulni a csapatok, keletről nyugatra, vagy éppen nyugatról keletre – mondta Sitku Ernő, a Kék Cápák szakmai igazgatója. – Nekünk nyugati és keleti meccsünk éppúgy lesz, mint fővárosi, hiszen a Győr és a Békés mellett játszunk a Honvéd és az MTK otthonában is. És bár egyértelmű, hogy meccsről meccsre tervezünk, mégis elmondható, hogy összességében vízválasztó időszak elé nézünk. Ha meg akarjuk tartani a jelenlegi pozíciónkat, vagy előrelépni egyet a második helyre, akkor nyerni kell ezeket a meccseket.

Bizony, mert a szerdán bepótolt meccsének, és a Pécsen aratott győzelmének (86–78) köszönhetően a Blue Sharks sarkába ért a Tehetséges Fiatalok legénysége is, úgyhogy nem árt hátrafelé is figyelgetni. Volt egy másik hétközi mérkőzés is, azon a listavezető Oroszlány idegenben is simán nyert (92–73) a nyíregyháziak szombati házigazdája ellen.

– Számunkra is kötelező a győzelem Győrben, bár lehet, hogy jobban meg kell majd küzdenünk érte, mint az Oroszlánynak – így Sitku Ernő.

– Korábban azzal volt leginkább gondunk, hogy rosszul kezdtük a meccseket, legutóbb jól indítottunk, ám nem tudtuk megtartani az előnyünket. Koncentrált játékra lesz szükség, és arra, hogy a magunk javára tudjuk váltani mindazt, amiben jobbak vagyunk ellenfelünknél.

Forrás:szon.hu