Erős kézzel nyúl a sporttársaihoz
Erős kézzel nyúl a sporttársaihoz

A vasmarokkal rendelkező diszkoszvető számára „másodállásnak” kiváló választásnak tűnik a masszőrködés. Ennek megfelelően Káplár János, a Nyíregyházi Sportcentrum atlétája újabban a Blue Sharks…

A diszkoszvető Káplár János számára a masszőrködés már több is, mint hobbi.

A vasmarokkal rendelkező diszkoszvető számára „másodállásnak” kiváló választásnak tűnik a masszőrködés. Ennek megfelelően Káplár János, a Nyíregyházi Sportcentrum atlétája újabban a Blue Sharks NB I B csoportos kosárlabdázóinak kispadján is feltűnik – mint a csapat gyúrója.

– Több éve már annak, hogy lehetőségem nyílott elvégezni egy masszőri tanfolyamot, és azóta már a sport- és gyógymasszőri jogosítvány mellett különböző relaxációs képzésekkel is bővítettem a végzettségeimet – mondta Káplár János. – Az én szintemen az atlétikából sajnos nem lehet megélni, a masszőrködésben pedig kedvemet lelem. A kemecsei futballcsapatnál kezdtem a masszőri pályafutásomat, aztán dolgoztam szűkebb pátriámban, Balkányban, ugyancsak a futballisták mellett, most pedig Nyíradonyban tevékenykedem. Emellett besegítek a nyíregyházi kosarasoknak, hiszen a csapat mellett hosszú évek óta dolgozó Mészáros Miklóst nemrégiben megműtötték. Több is már a masszőrködés, mint hobbi, nem titok, a fő jövedelemforrásom is ez lett. Mindamellett az atlétikát sem hanyagolom, sőt, a korábbiaknál jobb évet remélek.

Merthogy Káplár János – aki 2015-ben ott volt az U23-as Európa-bajnokságon, ahol a 11. helyezést szerezte meg – továbbra is keményen edz Kerekes László irányításával, egy csoportban a tavalyi universiade bronzérmesével, Szikszai Róberttel.

– Jobb állapotban vagyok, mint tavaly ilyenkor, ezt mutatják az edzéseredmények is – így Káplár János. – Idén szeretném végre túldobni a hatvan métert, sőt, tavaly edzésen már hatvankettőt is teljesítettem, így azt is tudom már, hogy az milyen messze van. Az elsőbbség az atlétikáé, de a megélhetés szempontjából fontos szerep jut a masszőrködésnek is.

És mit szólnak a sportolók vagy magánkuncsaftok, amikor úgy igazán kemény kézzel kezelésbe veszi őket egy jól megtermett diszkoszvető?

– Változó, hogy ki mit szeret – feleli a sportolással és masszőrködéssel párhuzamosan még egyetemista Káplár János. – A kosarasok szólni szoktak, ha már fáj nekik, a futballisták általában jobban tűrik. A sportolásból is adódik, hogy erős a kezem, de igyekszem mindenkire odafigyelni.

Forrás:szon.hu