Drámai pillanatok, pozitív végkicsengéssel
Drámai pillanatok, pozitív végkicsengéssel

A Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata csaknem kihozta a maximumot a hét végére rendelt dupla Extraliga fordulóból. Pénteken hajszál híján „elkapta” a címvédő Békéscsabát…

Ez derekas teljesítmény volt: a Fatum négy pontot szerzett a dupla bajnoki fordulóban.

A Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata csaknem kihozta a maximumot a hét végére rendelt dupla Extraliga fordulóból. Pénteken hajszál híján „elkapta” a címvédő Békéscsabát: sokáig emlékezetes meccsen 3:2-es vereséget szenvedett, de így is kiküzdötte a még igen értékesnek bizonyulható egy pontot, amit hárommal megfejelt a Jászberényben aratott sikerrel.

Emígyen a felsőházi csatározás felénél (bár még nem mindenki jár „féltávnál”…) a Békéscsaba, UTE, Nyíregyháza trió némiképp eltávolodott a Kaposvár, Berény, Vasas alkotta hármastól. Márpedig az első két hely megszerzése automatikusan elődöntő ér, vagyis, nem babra mwegy a játék.

– Azt mondtuk az elmúlt hét elején, hogy szeretnénk legalább négy pontot szerezni ezen a két meccsen, ami hál’istennek sikerült – ragadta meg a lényeget Horváth András, a nyíregyháziak edzője. – Persze, örültem volna, ha négyből hat lett volna, ráadásul nem is álltunk távol ettől. A Békéscsaba elleni találkozón drámai pillanatok élhettünk át, feltétlenül pozitívum, hogy szettlabdák sorozatos hárításával végjátékot tudtunk nyerni egy ilyen fajsúlyú csapattal szemben. A látottakból lehet profitálni, annál is inkább, mert a folytatásban is bármi megtörténhet.

Noha benne volt a pakliban, hogy a Csabával vívott összecsapás következtében rozsdásak lehetnek az izmok a berényi fellépésen, Horváth András szerint a nyírségi gárda tagjai fittyet hánytak a fáradtságra.

– Ahhoz képest, hogy ötjátszmás meccsel a lábakban mentünk Jászberénybe, a második szakasz kivételével határozott, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk. Nagy szükségünk volt a győzelemre, éppen ezért köszönjük szépen azoknak a szurkolóknak a segítségét, akik elkísértek minket a vasárnapi mérkőzésre és remek hangulatot teremtettek. Nem is tudom, mikor volt utoljára olyan hét, amelyet végig tudtunk dolgozni, most jut időnk erre, ami rendkívül fontos tény, mivel feladat lesz bőven.
Szombaton például már a második kör nyitányán Kaposváron lesz jelenése a Fatumnak, majd a Vasas ellen idegenben esedékes kupavisszavágó jelent nem akármilyen leckét.

Röplabda: Extraliga

A hét vége további eredményei: Vasas–UTE 0:3, UTE–Kaposvár 3:0
Az állás: 1. Békécsaba 11/4 mérkőzés (12:4) 2. UTE 11/5 mérkőzés (13:6), 3. Fatum-Nyíregyháza 10/5 mérkőzés, 4. Kaposvár 3/4 mérkőzés (4:10), 5. Jászberény 3/5 mérkőzés (6:13), 6. Vasas 1/3 mérkőzés

Forrás:szon.hu