Bajnoki és kupadöntő előtt a kosarasok
Bajnoki és kupadöntő előtt a kosarasok

Készül a Hepp-kupa négyes döntőjére a Nyíregyháza Blue Sharks. A férfi kosarasok tavaly bronzérmet szereztek, idén szeretnének még előrébb lépni. A kupafinálé előtt azonban még bajnokit is játszanak a cápák…

Bajnoki és kupadöntő előtt a kosarasok – készül a Nyíregyháza Blue Sharks

Készül a Hepp-kupa négyes döntőjére a Nyíregyháza Blue Sharks. A férfi kosarasok tavaly bronzérmet szereztek, idén szeretnének még előrébb lépni. A kupafinálé előtt azonban még bajnokit is játszanak a cápák.

 Sűrű volt a január a Nyíregyháza Blue Sharks számára. A csapat zsinórban játszotta a bajnoki mérkőzéseket, a Hepp-kupában pedig a legjobb négy közé jutott.

– Az Oroszlány ellen kár, hogy minimális különbséggel kikaptunk, de ezt leszámítva eddig nem panaszkodhatunk a tavaszi teljesítményre. Bízom abban, hogy a folytatás is sikeres lesz – mondta Sitku Ernő szakmai igazgató.

A csapatból mindenki egészséges, bár Czinger Zoltánnak a vállával vannak gondok. A hétvégén a Honvéd ellen játszik az együttes a bajnokságban.

– A fővárosi csapatokra jellemző, hogy kemény, agresszív játékot játszanak. Nem a Honvéd, hanem a Kaszások pályáján játszunk ami egy még kisebb terem, ami nehezíti a helyzetet, de mindenképpen nyerni kell – mondta Siska János vezetőedző.

A Hepp-kupa négyes döntőjét a jövő hét végén rendezik Debrecenben. Tavaly szintén a fináléba jutott a Nyíregyháza és végül harmadik lett. Most szeretnének előrébb lépni. A csapatból Czura Attila nyáron meghosszabbította szerződését, és a ponterős játékos úgy érzi, jó döntést hozott.

 – Minden Nyíregyházához köt, itt kezdtem el kosárlabdázni, itt él a családom és ide járok iskolába is. Minden feltétel adott ahhoz, hogy fejlődjünk, ezért jó döntés volt, hogy itt maradtam – mondta Czura Attila játékos

A csapat jelenleg a bajnokságban a harmadik helyen áll, és esélyes arra, hogy kiharcolja az „A” csoportba kerülést. A szakmai stáb ebben az esetben is szeretné megtartani a klub fiatal, saját nevelésű játékosait, és nem csak légiósokra építené a gárdát.

Forrás:nyiregyhaza.hu