Ilyen egy igazán rossz nap
Ilyen egy igazán rossz nap

Vannak rossz napok, Amikor istenigazából semmi nem megy. Na ilyen volt a Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapata számára a szombaton megejtett kaposvári túra. Jóllehet a nyírségiek a honi színtéren derekasan teszik a dolgukat…

A kaposvári vereség után nincs idő rágódni, csütörtökön már kupadöntőért játszik a Fatum.

Vannak rossz napok, Amikor istenigazából semmi nem megy. Na ilyen volt a Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapata számára a szombaton megejtett kaposvári túra. Jóllehet a nyírségiek a honi színtéren derekasan teszik a dolgukat, mindhárom eddigi vereség (a Vasassal szemben még az alapszakaszban kapituláltak, majd az egyaránt 3:2-re bukták el az UTE, utóbb a bajnoki címvédő Békéscsaba elleni összecsapást…) után egyenes derékkal jöhettek le a pályáról.

A somogyi 3:1-es csatavesztés azért lóg ki a sorból, mivel előzetesen semmi jel nem mutatott arra, hogy bármilyen gikszer becsúszhat. Igaz, hiába győzött az aktuális idényben háromszor is ebben a párharcban a Horváth-gárda, a felsőházi rájátszásban összekuszálódtak a szálak. Magyarán, a kiélezett meccsek miatt elég egy rossz nap, és máris borul minden.

– Kicsit tompán játszottunk, mindemellett sok ki nem kényszerített hibát vétettünk, ez megpecsételte sorsunkat – taglalta a történteket Horváth András, a nyíregyháziak edzője. – Harmadik szett hajrájában vezettünk, ekkor azonban kizökkentünk a saját ritmusunkból, 2:1 helyett az ellenfél került előnybe, ami döntő fordulat volt. Egy hosszú szezon közben benne van, hogy lankad a figyelem, a koncentráció, de ez most nem fért bele. Nincs idő rágódni, helyre kell tenni magunkat, mert fontosabbnál fontosabb mérkőzések következnek.

Csütörtökön például a Vasas elleni idegenbeli Magyar Kupa-visszavágó, amelynek tétje nem kisebb, mint a döntőbe jutás. Mindenesetre a Fatum hazai pályán 3:1-re nyerte az első felvonást, de a múlt emlékezetes csatáiból kiindulva így sem ígérkezik egyszerűnek a siker kiharcolása.

Forrás:szon.hu