Már-már balesetveszélyes volt a játék
Már-már balesetveszélyes volt a játék

Ez nem jött jól. A Budapesti Honvéd elleni szombati vereséggel (75–95) a második hely is úszni látszik a Nyíregyháza Blue Sharks NB I B csoportos férficsapata számára, holott néhány fordulóval ezelőtt még az első sem tűnt elérhetetlennek az alapszakasz végére…

Rossz felfogásban játszott a Blue Sharks, van miben javulni a férfi kosárlabda Hepp-kupa négyes döntőjéig.

Ez nem jött jól. A Budapesti Honvéd elleni szombati vereséggel (75–95) a második hely is úszni látszik a Nyíregyháza Blue Sharks NB I B csoportos férficsapata számára, holott néhány fordulóval ezelőtt még az első sem tűnt elérhetetlennek az alapszakasz végére. És a hétvégi Hepp-kupa négyes döntő előtt sem sikerült egy kis önbizalmat magába szívnia a debreceni viadalra komoly tervekkel utazó csapatnak.

– Csalódott vagyok a vereség és a mutatott játék miatt is – mondta Sitku Ernő, a Kék Cápák szakmai igazgatója. – Rossz felfogásban kezdtük a mérkőzést, mire magunkhoz tértünk, már húsz ponttal vezetett a kellemetlen stílusban játszó ellenfél. Fegyelmezetlenek voltunk és a triplákat is nagyon rosszul dobtuk, az első félidőben tíz kísérletből csak egy ért célba. Ezzel szemben még a lerohanásos szituációkat is távolról akartuk megoldani, holott ez nem az a nap volt.

A nagyszünet előtt nyolc pontra zárkózott fel a csapat, de közelebb már nem tudott férkőzni ellenfeléhez. Holott az öltözőben nyilván arról volt szó, hogy miként lehet megfordítani a meccs állását.

– Persze, hiszen láttunk reményt a győzelemre, de sajnos nem voltunk elég egységesek, erre a játékon kívül is utaltak szituációk – így Sitku Ernő. – Ugyanakkor amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy a második félidőre alaposan megváltozott a játékvezetői felfogás, a végére olyannyira kicsúszott a kezükből a meccs, hogy már-már balesetveszélyes volt játszani. De erre nem fogunk semmit, és jól tudjuk, hogy van miben javulnunk a folytatásra, amelynek első, nagyon fontos állomása a Hepp-kupa négyes döntője lesz.

A nyíregyháziak szombaton 13 órától játsszák majd az elődöntőt a Pécsi VSK-Kronosz Kiadó csapatával. A Magyar Kupa nyolcas döntőjével együtt esedékes Hepp-kupa meccsekre a hétvégén ingyenes lesz a belépés a debreceni Főnix-csarnokban.

Forrás:szon.hu