750-en tornáztak együtt
750-en tornáztak együtt

Megtelt vasárnap a Continental Aréna küzdőtere nyíregyháziakkal. A Mozdulj Nyíregyháza! program keretén belül szervezte meg Nyíregyháza Önkormányzata a Fittvasárnapot…

Fittvasárnap Rubint Rékával – 750-en tornáztak együtt a Continental Arénában

A Mozdulj Nyíregyháza! programsorozat keretei között tartották meg első alkalommal a Fittvasárnapot. Az eseményen Rubint Réka tartott egy 80 perces edzést. Összesen 750 nyíregyházi vett részt a rendezvényen, belépni csak nyíregyházi lakcímkártyával lehetett. A résztvevők ingyenes szűrővizsgálaton mérettethették meg vérnyomásukat, vércukor- és vitaminszintjüket.

Megtelt vasárnap a Continental Aréna küzdőtere nyíregyháziakkal. A Mozdulj Nyíregyháza! program keretén belül szervezte meg Nyíregyháza Önkormányzata a Fittvasárnapot, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával. Az eseményt dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár nyitotta meg.

– Nagyon nagy örömmel nyitottam meg a rendezvényt, hiszen az egészséges, mozgásban gazdag életmódnak mindenki életébe be kell épülnie, és ezen a téren Nyíregyháza példaként áll egész Magyarország előtt. Az itt élők nagyon jól tudják, hogy a sport mit jelent. Ez az egyetlen egy olyan eszköz a kezünkben, amellyel az egészségünket meg tudjuk őrizni. Ezért nagy öröm, hogy a fiatalabb és idősebb korosztály is itt van, családok is érkeztek szép számmal, egy közösségteremtő erőnek lehetünk tanúi – mondta dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár.

A Mozdulj Nyíregyháza! programsorozat öt éve nyújt ingyenes sportolási lehetőséget a kicsiktől, egészen az idősebb generációig. Ez idő alatt folyamatosan bővült programelemekkel, a lakossági igényeket és kéréseket figyelembe véve. Az idei év egyik új eleme a Fittvasárnap bevezetése volt, ahol Rubint Réka tartott alakformáló edzést a nyíregyházi lakcímkártyával rendelkezőknek. A rendezvény nagyon népszerű volt a lakosság körében.

– Minden nagyon népszerű, ami a sporttal kapcsolatos. Legyen az a kerékpárút, szabadidő kondipark, futópályák és minden, amit a sporttal kapcsolatosan fejlesztünk. Ezért csináljuk, mert itt van a visszaigazolás – mondta dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Az ingyenes sportrendezvény célja a sport és egészséges életmód népszerűsítése mellett felhívni a figyelmet a szabadidő hasznos eltöltésének helyi lehetőségeire. Rubint Réka alakformáló edzésére 750-en érkeztek, majd a 60 perc helyett 80 percig tartotta az edzést, olyan jól bírták a nyíregyháziak és olyan jó volt a hangulat az arénában.

– Mint mindig, most is egy fantasztikus csapat fogadott. Nagyon nagy szeretettel és örömmel jövök ide mindig. Olyan energiák töltik meg a csarnokot minden egyes alkalommal, ami páratlan és nagyon pozitív visszajelzés nekem. Torna közben megfogattam az emberek kezét egymással, hogy ők is érezzék azt az energiaáramlást, amit én érzek itt a színpadon. Nagyon jól éreztem magam – mondta el Rubint Réka fitneszedző.

A közel másfél órás edzést kitartóan végig csinálták a résztvevők, sokan hálásak voltak a városvezetésnek, hogy őt hívták meg vendégnek.

Forrás:nyiregyhaza.hu