Fittvasárnap – „És csak jönnek, jönnek a résztvevők”
Fittvasárnap – „És csak jönnek, jönnek a résztvevők”

Vasárnap, 8.15. Az átlagember ilyenkor bújik ki a takaró alól. Kint mínusz 8 fok, a jégvirágos ablakon kitekintve egy meleg kávéval a kézben kimozdulni sincs kedve az embernek…

Dankó László jegyzete. (Megjelent a Nyíregyházi Napló március 2-ai számában.)

Vasárnap, 8.15. Az átlagember ilyenkor bújik ki a takaró alól. Kint mínusz 8 fok, a jégvirágos ablakon kitekintve egy meleg kávéval a kézben kimozdulni sincs kedve az embernek.

Vasárnap, 8.15. Hölgyek érkeznek a Continental Aréna bejáratához. Mínusz 8 fok, jégvirág a parkoló autók ablakán. A meleg kávé már csak emlék, a takaró helyét átvette a törülköző. Még 45 perc a kapunyitásig, de néhányan inkább kint fagyoskodnak, hogy az első sorokban legyen helyük Rubint Réka óráján. Elvégre Fittvasárnap van.

Sokan az előcsarnokig jutottak, ahol az Alapellátási Igazgatóság szervezésében szűréseken vehettek részt – ez is népszerű program volt.

És csak jönnek, jönnek a résztvevők. Húsz perccel a kezdés előtt már tele a Continental Aréna küzdőtere, a későn ébredők azonban leleményesek, irány az emeleti folyosó. Kivetítő van, így pontosan látják mit kell csinálni. Főként nők jönnek – fotós kollégám meg is jegyzi, ma néhány családnál vagy elmarad a húsleves, vagy nagyon korán keltek a hölgyek. Aztán tíz órakor megérkezik Réka, ekkor már egy gombostűt sem lehet leejteni. 750 ember keze lendül egyszerre a magasba, és kezdődik az eredetileg hatvanpercesre tervezett óra. Remek zene, remek edző, jó hangulat. Kell ennél több?

A Rubint Réka tornájára érkezőket dr. Kovács Ferenc polgármester és dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is köszöntötte a Mozdulj Nyíregyháza! rendezvény keretében.

Az első húsz perc elrepül, még mindenki mosolyog. Aztán egyre nehezebb, de a többség igyekszik tartani a diktált tempót, magával ragad a tömeg. Réka pedig folyamatosan beszél, javítja a hibákat, ösztönzi az embereket. 80 percig tartott a tréning – még nézni is fárasztó volt, közben pedig irigykedve tekintünk azokra, akik végigcsinálták. Sportoltak, mozogtak, tettek valamit az egészségük érdekében. Ez volt a Fittvasárnap célja, és ha csak páran kezdenek el ennek hatására sportolni, már megérte. A húsleves meg egy vasárnap igazán elmaradhat…

Folytatás március 11-én, Katus Attilával.

Forrás:nyiregyhaza.hu