Mint a cipőre ragadt rágógumi
Mint a cipőre ragadt rágógumi

Két hazai mérkőzése maradt hátra az alapszakaszból a Nyíregyháza Blue Sharksnak az NB I B csoportban, ahol a TF Budapest elleni múlt heti idegenbeli győzelmével (83–77) visszaszerezte a harmadik helyét…

A miskolciak elleni hazai mérkőzésen újabbat léphet pozíciója megszilárdításáért a Blue Sharks férfi kosárlabda-csapata.

Két hazai mérkőzése maradt hátra az alapszakaszból a Nyíregyháza Blue Sharksnak az NB I B csoportban, ahol a TF Budapest elleni múlt heti idegenbeli győzelmével (83–77) visszaszerezte a harmadik helyét.

Matematikailag még arra is van esély, hogy a Cápák kicsúsznak a négy közül, és az ötödik helyen zárnak, de ezt gyorsan felejtsük el, mert egészen extrém módon jöhet csak össze. Arra már valamivel nagyobb a sansz, hogy a Veszprémet (amely a listavezető Oroszlányt fogadja és Győrbe megy még) utolérve a második helyen végez a nyíregyházi csapat, de sokkal inkább az a reálisnak látszó tét, hogy sikerül-e megőrizni a harmadik helyezést. A pénteki (kezdés 16.30-kor) Miskolci EAFC elleni mérkőzést követően valamivel már tisztább lesz a kép.

– Nem vár ránk könnyű mérkőzés, mert a miskolciak még azért kapaszkodnak, hogy helyük legyen a felsőházban, és nyilván mindent megtesznek azért, hogy legyőzzenek bennünket – mondta az idegenben 79–71-re legyőzött ellenfélről Sitku Ernő, a Blue Sharks szakmai igazgatója. – Két meghatározó játékosuk Szögi Ádám és Drahos Gábor, előbbi amellett, hogy ponterős, olyan, mint a a cipődre ragadt rágógumi, vagyis nem lehet lerázni. De nemcsak rájuk kell figyelni, hiszen van magas emberük és légiósuk is. A legutóbbi hazai meccsen, a Vásárhely ellen nem kezdtük jól a mérkőzést, a TF otthonában ezen a téren előreléptünk, jó lenne, ha most is kezdettől fogva uralnánk a mérkőzést. Nem lehet más célunk, mint a győzelem.

És vele együtt megőrizni az esélyt akár a második hely megszerzésére, de legalábbis a harmadik megvédésére.

Forrás:szon.hu