Mint a Barca–Roma focimeccsen
Mint a Barca–Roma focimeccsen

A harmadik hely megőrzése az utolsó forduló előtt is a Blue Sharks kezében van a férfi kosárlabda NB I B csoportban…

A harmadik hely megőrzése az utolsó forduló előtt is a Blue Sharks kezében van a férfi kosárlabda NB I B csoportban.

Ha nem is szemkápráztató játékkal, de hozta a kötelezőt (79–73) a Nyíregyháza Blue Sharks a Miskolci EAFC ellen még pénteken, ezzel ugyanott tart, mint a legutóbbi győzelmét követően: a kezében van az alapszakasz harmadik helyezésének a sorsa.

– Igazából a harmadik negyedben nyújtott remek teljesítményünk elég volt a győzelemhez, pedig azt szerettük volna, ha hosszabb periódusban mutatunk be jó játékot – mondta Sitku Ernő, a nyíregyháziak szakmai igazgatója. – Hiába vezettünk már tizenkilenc ponttal is, a végén át kell élnünk néhány meleg pillanatot, de szerencsére akkor is voltak olyan jó dobásaink, amelyekkel bebiztosítottuk a győzelmet.

Előzetesen szerettem volna elkerülni azt, amit a múlt heti Barcelona–Roma foci Bajnokok Ligája-mérkőzésen éreztem, hogy alakuljon bárhogy is a meccs képe, úgy is a Barca fog nyerni. Aztán mégis valami hasonló történt, mintha a játékosok is elkönyvelték volna előre a sikert, amiért azért tenni is kellett.

Azzal, hogy a Veszprém hosszabbításban legyőzte az éllovast Oroszlányt, eldőlt, hogy a Blue Sharks már nem lehet második az alapszakasz végén. De az is, hogy nem csúszhat ki az első négy közül, tehát mindenképpen pályaelőnyből kezdi a rájátszásban a negyeddöntőt.

– Ami nincs a saját kezünkben, abban nem is nagyon hiszek, így a második hely megszerzésének kérdését kicsit korábban már elengedtük – így Sitku Ernő. – Minden erőnkkel azon leszünk, hogy az utolsó fordulóban hazai pályán legyőzzük a Vasast, és akkor biztosan harmadikként zárunk.

Az pedig azt jelentené, hogy a hatodik helyezettel mérkőzhetne meg a csapat az egyik fél második győzelméig tartó folytatásban. Ez a csapat jelenleg a Pécsi VSK-KK.