Elpufogtatott nyíregyházi lehetőségek
Elpufogtatott nyíregyházi lehetőségek

Aligha ilyen rajtot képzeltek el a Nyíregyházi KC kézilabdázói. A férfi NB I. B Keleti csoportjának nyitányán a Debreceni EAC volt a vendég a Continetal Arénában…

Hibákat hibákra halmoztak a hazaiak a bajnoki nyitányon.

Aligha ilyen rajtot képzeltek el a Nyíregyházi KC kézilabdázói. A férfi NB I. B Keleti csoportjának nyitányán a Debreceni EAC volt a vendég a Continetal Arénában.

Nem voltak előjelei

A mérkőzés zömében a vendégeknél volt az előny, a hazaiak csak egyszer vezettek (9:8). A második félidőben volt még egy újabb kritikus pont, hiszen a hazaiak újfent egalizáltak (18–18), ám az ex-nyíregyházi Erdős Zoltán vezérelte vendégek szempillantás alatt ismét visszafordították az állást.

– Úgy mondanám, hogy jól sikerült az ózdiak elleni kupameccs, azaz a főpróba, ám az előadás elmaradt – kezdte visszapillantását a péntek esti találkozóra Bécsi János, a Nyíregyházi KC vezetőedzője. – Nem ezt vártam, és nem voltak előjelei annak, hogy az a meccs így alakulhat. Érthetetlen, hogy mit csináltak a játékosok. Őszintén szólva még nem igazán tudtam feldolgozni a törtnéteket. Az első félidőben mindössze hat fault­ot csináltunk védekezésben a harminc perc alatt.

Rosszkor lassították a játékot

– Ez minden, csak nem védekezés, főként nem agresszív. Az első félidőben, miután fordítani tudtunk, ahelyett hogy türelmesen játszottunk volna, elkezdtünk pufogtatni, félig előkészített helyzeteket vállaltunk be amatőr módon.

– Ami még szintén érthetetlen, és a védekezést minősíti: nem tudtunk gyors indításból gólt lőni – folytatta a szakvezető. – Ezt szerettük volna erőltetni, ezt gyakoroltuk is. Kevesen vagyunk, a felállt fal elleni birkózás hamar elfárasztja a játékosokat. Ám a gyors indításokhoz megfelelő védekezés, kapusteljesítmény és pontos passz szükséges.

– Amikor az ellenfél vezetett, lassítottuk a játékot, ezzel szinte a debreceniek malmára hajtottuk a vizet. Ezek teljesen érthetetlen dolgok, nem véletlenül voltam eléggé feldúlt a meccs után az öltözőben. Nem jött jól Szűcs Balázs percekre történő kiválása, Gubó Alex kisebb sérülése. A hajrában már csak rohanás volt, hogy hátha bejön. Nem jött be! – így Bécsi János.

Kézilabda: Férfi NB I. B, Keleti csoport

Az 1. forduló eredményei: Nyíregyházi KC–DEAC 22–25, Kecsemét–Orosháza 20–22, Békés–Balmazújváros 29–25, Algyő–Pler 18–23. Törökszentmiklósi Székács–Ózd 25–22, Balassagyarmat–Mizse KC 35–24.