Nemzetközi győzelmek
Nemzetközi győzelmek

Az egész Európát lefedő EYBL-ben indult a Nyíregyháza Blue Sharks U20-as kosárlabda együttese. A mieink az első csoportmeccseken Kolozsváron léptek pályára, ahol a házigazda mellett két olasz együttes, és a Szolnok volt az ellenfél…

Nemzetközi győzelmek – olasz csapatokat vert a Blue Sharks Kolozsváron. Négy győzelemmel rajtolt az EYBL-ben az U20-as kosárlabda együttes.

Az egész Európát lefedő EYBL-ben indult a Nyíregyháza Blue Sharks U20-as kosárlabda együttese. A mieink az első csoportmeccseken Kolozsváron léptek pályára, ahol a házigazda mellett két olasz együttes, és a Szolnok volt az ellenfél. A találkozókat abban a sportcsarnokban rendezték, ahol korábban az Európa-bajnokság küzdelmeit is tartották, így a fiatalok abban az öltözőben készülhettek, ahol a kontinens legjobbjai.

Sitku Ernő csapatára komoly gárdák vártak, hiszen a legtehetségesebb fiatalok ebben a sorozatban nemzetközi szinten bizonyíthatnak. A nyíregyháziak remekül kezdtek, előbb 72-53-ra verték a Szolnokot, majd 92-75-re az olasz Riminit. A harmadik mérkőzésen – vasárnap reggel(!) – 85-81-re nyertek a Next Step Ravello ellen a mieink, majd pár órával később a házigazda Kolozsvárt is legyőzte a Blue Sharks, így négy győzelemmel zárt.

A cápák közül Fazekas Csaba lett a torna legértékesebb játékosa, Sitku Mártont beválaszották az All Star csapatba, Mokánszki Máté pedig a csapat legjobbja lett.

A következő csoportfordulót Szolnokon rendezik.

Forrás:nyiregyhaza.hu