A Fatum lenullázta a címvédő Békéscsabát
A Fatum lenullázta a címvédő Békéscsabát

Nyíregyháza – Egy Nyíregyháza-Békéscsaba összecsapás mindig rangadó. Ki ne tudná, a két csapat az előző szezonban a Magyar Kupa-finálét és a bajnoki döntőt is vívott egymással (előbbit a Fatum, utóbbit a Csaba nyerte), ebben az idényben pedig az alapszakasz mindhárom találkozóján a nyíregyháziak diadalmaskodtak.

 

A Kelet-Magyarország a tavalyi eredményekre emlékeztette a két együttest és a csarnokba kilátogatókat, Nyéki Zsolt főszerkesztő adta át Tatjana Matics csapatkapitánynak az Év sportolója játékunk különdíját, amit a Fatum-Nyíregyháza nyert meg.

Az ünnepi hangulat hamar elszállt, a vendégek villámrajtot vettek, így Hollósy László 4:0-s hátrányban kénytelen volt időt kérni, majd mivel a játék nem sokat változott, 6:12-nél is megtette ugyanezt. Az első percekben a hazai próbálkozások rendre visszajöttek a blokkokról és összeszedettebbnek tűnt a csabai gárda, ám később ők is megmutatták, hogy tudnak hibázni, ráadásul a nyíregyházi nyitások is egyre inkább ültek. Utóbbiban Genesis Francesco jeleskedett, ötpontos hátrányból nagy zárkózásba kezdett a csapata, majd Varga Eliza bombájával először vezetett Fatum, amely nem is engedte ki kezéből az első szettet.

A második játszmában nem akarták elengedni egymást a csapatok, hogy az egyik fél szerzett egymás után két-három pontot, hol a másik, így gyakorlatilag végig egál körüli eredmény állt az eredmény jelzőn. Noha mindkét oldalon voltak hibák, a mérkőzés és a hangulat is egyre inkább kezdett emlékeztetni egy rangadóra. Húsz ponthoz érve a Békéscsaba került kisebb lépéselőnybe, ám hirtelen megint összeállt minden a hazaiaknál és ismét fordítottak az újabb szettgyőzelemért.

A harmadik játszma elején hatalmas labdamenetet nyertek a hazaiak, később Sanja Kalicsanin és Jazmine White toronyként magasodott a csabai ütők fölé. A nyíregyháziak önbizalma egyre csak nőtt, már-már gáláztak, míg a vendégek testbeszéde padon és a pályán sem keltette azt az érzést, hogy fordulat lehet. Nem is történt már semmi meglepő, a Fatum-Nyíregyháza rendkívül magabiztosan verte meg a bajnoki címvédőt.

Röplabda: női Extraliga
Fatum-Nyíregyháza-Békéscsaba 3:0 (23, 23, 11)