A kiállításra is igent mondtak a jegyespárok
A kiállításra is igent mondtak a jegyespárok

Nyíregyháza – Sikerrel zárt az Álompár kiállítás: több ezren érdeklődtek a legújabb trendek iránt.

Épphogy megnyitotta kapuit szombat reggel az Álompár Esküvői Kiállítás, a tömeg gyorsan megtöltötte a Continental Aréna küzdőterét. Az érdeklődők a hagyományokhoz híven most is számtalan, ízlésesen dekorált standok között járkálhattak. Érdemes volt egy pillanatra megállni a regisztrációs pultnál is, ugyanis egy nyereményszelvény kitöltésével esélyt adhattak maguknak a résztvevők: a szerencsés nem kevesebbel, mint egy új laptoppal és digitális Kelet-Magyarország-előfizetéssel térhetett haza.

A kiállítók ezúttal is minden igényt kielégítettek: a szolgáltatások között a résztvevők fellelhették a legújabb női és férfi esküvői ruhastílusokat, próbasminket készíttethettek, de megtudhatták azt is, idén milyen színt célszerű választania annak, aki a legtrendibb esküvőt szeretné. A megfelelő helyszín kiválasztásához is számtalan inspirációt nyerhettek a jegyespárok, valamint hasznos tippeket kaphattak a legdivatosabb fotó- és videóirányzatokról is.

Az érdeklődők mindemellett praktikus előadásokat hallhattak többek között a házasságkötés jogi formuláiról, de virágkötészeti és táncbemutatókat is láthattak. A rendezvény csúcspontja a vasárnap délután megrendezett Álompár vetélkedő volt, ahol 5 pár mérhette össze ügyességét. Az idei vetélkedő győztesei Kóth Kitti és Gyulai Ferenc lettek.

Szombaton reggel 9 órakor nyitotta meg kapuit a Kelet-Magyarország esküvői kiállítása. A szervezőknek nem kellett sokáig várniuk az érdeklődőkre.

A tömeg gyorsan gyarapodott, s a nézelődők között mindenféle korosztállyal találkoztunk: örömanyák és örömapák kísérték el a fiatalokat, barátnők egymásba karolva sóhajtoztak a szebbnél szebb ruhaköltemények láttán, boldog párok izgatottan válogattak az ékszerek között, hogy kiválasszák szerelmük zálogát. A legkisebbek is hamar megtalálták a számukra legérdekesebb standokat: a cukrászdák pultjainál szerényen méregették a guszta és legalább olyan finom süteményeket és tortákat, majd hálás mosolyt küldtek a kiállítók felé, amikor meg is kóstolhatták azokat.

Randi a Loki-meccsen
Fényi Zsolt és menyasszonya, Szilágyi Zsófi tavaly márciusban találkoztak először.

– Egy kolléganőm szülinapját ünnepeltük, amikor megérkeztek Zsoltiék is a buliba. Szóba elegyedtünk, de a teljes nevemet nem árultam el neki – emlékezett vissza Zsófi, majd vőlegénye hozzátette: – Másnap addig kutattam, amíg az óvoda Facebook-oldalán meg nem találtam Zsófit, ugyanis óvónőként dolgozik. Azelőtt sosem csináltam ilyet, mivel hivatalosan nem nyomozó, hanem testneveléstanár vagyok – viccelődött Zsolt.

– Üzeneteket váltottunk, majd másnapra megbeszéltünk egy randit. Soha nem éreztem még senki mellett ennyire fesztelennek magam. Végignevettük az egészet – mosolygott Zsófi. A második randit egy hirtelen döntésnek köszönhették, és tősgyökeres debreceniként egyből egy Fradi–Loki-meccs kellős közepén találták magukat.

– Néhány hónappal később összeköltöztünk, és azóta már hárman osztjuk meg a lakásunkat, ugyanis nemrégiben kaptam egy nagyon aranyos törpe tacskót.

Villámgyors esküvői szervezés
– Nyár végén már körvonalazódott bennünk, hogy szeretnénk összekötni az életünket. Zsófi egyszer-kétszer célozgatott is a lánykérésre, de leráztam annyival, hogy még az idén megkérem. Akkor elhatároztam, hogy az időpont december 31., 23 óra 59 perc lesz – somolygott a vőlegény. A barátok titkos szövetségesként segítették Zsolt munkáját, így kutyasétáltatás ürügyén mindenki eltűnt a lakásból, kivéve Jack, a tacskó.

– Nem gondoltam végig, hogy a kutya mégiscsak fent maradt, de megijesztett Zsolti viselkedése. Bizonygatta, hogy nagyon szeret, majd hirtelen letérdelt, és feltette nekem a nagy kérdés. Mi mást válaszolhattam volna? – nevetett Zsófi, akinek hangos igen válaszát tűzijáték kísérte.

– Január közepére már meg is szerveztünk mindent, de nagy szerencsénk volt. Egyből találtunk vőfélyt, fotóst és videóst is. Helyszínnek a Régi Posta Panziót választottuk, mivel abban egyetértettünk, hogy egy tanyáról igen nehéz hazajutni hajnalban. A vendégsereg létszáma folyamatosan nőtt, de valószínűleg a jelenlegi 120 fő a vége – mondta el Zsolt, majd Zsófi hozzátette: – Visszafogott esküvőt szeretnénk, a dekoráció fehér és bézs színekben pompázik majd.

GE

Nyeremények
A pároknak az alábbi támogatók ajánlottak fel nyereményeket:

Borostyán Medhotel (fotózási lehetőség), Fenyves Szálloda és Konferencia Központ (vacsorautalvány), kállósemjéni Kállay-kúria (fotózási helyszín), Betty Esküvői Ruhaszalon (kedvezménykártya), Beautiful Bride Ruhaszalon (kedvezménykártya), Gallant Öltönyház (kedvezménykártya), Gazdag Tibor (Jaguár bérlés és fotózás), Mester Fotó és Video (kedvezményes csomagajánlat), Görömbei Cukrászda (torta), Tulipa Kft. (virágcsokor), Feil Karikagyűrű Gyártó Manufaktúra (ezüst fülbevaló), Guido Lovaspark (hintó és helyszín a fotózáshoz) és Kelet-Magyarország-­ajándékcsomag: botmixer, szendvicssütő, ágynemű-garnitúra.

Szakemberek
A színpadon számos szakember tartott előadást, ahol tájékoztatták a résztvevőket a szakterületükkel összefüggő fontos tudnivalókról.

A látogatók hallhatták dr. Veres Ildikó anyakönyvvezetőt (nyíregyházi polgármesteri hivatal), dr. Resán Gergely ügyvédet, Krivács Andrást, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnökét. A vendégek láthatták Kalapos Tamás táncbemutatóját, de a menyasszonyok tesztelhették a leendő esküvői sminkjüket Magera Viktória sminkessel is. Az esemény egyik műsorvezetője, Zentai Edit pedig nem hagyta elnémulni a kiállítókat, a mikrofonnal körbejárva mindenkinek lehetőséget adott egy rövid bemutatkozásra.