Fatum-Nyíregyháza – Maximális elánnal megyünk csatába
Fatum-Nyíregyháza – Maximális elánnal megyünk csatába

Nyíregyháza – A nyíregyháziak tudják, miért dolgoznak, de a békéscsabaiak is elszántan érkeznek.

 

Két mérkőzést lejátszottak, mégis mintha nem történt volna semmi. Azok után, hogy a Fatum-Nyíregyháza az Extraliga elődöntőjének első összecsapásán hazai pályán meggyőző játékkal, 3:0-ra megverte a Békéscsabát, a címvédő együttes hasonló magabiztossággal diadalmaskodott saját közönsége előtt. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása tehát egy-egy, csütörtökön 20 órától a vezetés megszerzéséért lépnek pályára a csapatok a Continental Arénában.

Az elmúlt napokban elsődlegesen fejben kellett rendezni a sorokat – vezette fel a találkozót Hollósy László, a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője.

Nem dőlt össze a világ
– Az előző mérkőzésre a békéscsabaiak egy-két taktikai elemet megváltoztattak, nem kell itt nagy dolgokra gondolni, de ezekre muszáj felkészülni. Kielemeztük a meccset, biztos vagyok benne, hogy ez is komoly csata lesz, már-már háborúnak is nevezhető, persze a fair play adta kereteken belül. Meg kell mutatnunk, hogy bárki jön Nyíregyházára, fel kell kötnie a gatyáját, ha itt nyerni akar – mondta határozottan az edző.

A nyíregyházi játékosoknak ebben a szezonban ismeretlen érzés, hogy a Békéscsabától elszenvedett vereség után kell készülni a következő mérkőzésre. A kupagyőztes gárda az első hat összecsapás mindegyikét megnyerte a csabaiakkal szemben, míg vasárnap viszonylag simán kikapott. A szakmai stábnak a héten vissza kellett térítenie a csapatot a helyes útra.

– Azt próbáltuk tudatosítani a lányokban, hogy nem dőlt össze a világ – folytatta a tréner. – A Békéscsaba már sokszor bizonyította, hogy jó csapat, de amellett, hogy megadjuk nekik a tiszteletet, természetesen minden idegszálunkkal arra koncentrálunk, hogy megverjük őket. Megvannak a céljaink, tudjuk, miért dolgozunk, ezért maximális elánnal vetjük bele magunkat a csatába.

Természetesen Békéscsabán is nagy a készülődés azok után, hogy sikerült megszakítaniuk a Fatum elleni ­rossz szériájukat. Úgy tűnik, a csabaiak vérszemet kaptak, és most már nem is adnának esélyt az ellenfelüknek.

– A kulcs az volt, hogy az első perctől fogva nekimentünk riválisunknak, és az utolsó pontig lélegezni sem hagytuk őket – mondta a klub hivatalos honlapjának Nikoleta Perovics, a csabaiak legeredményesebb játékosa. – Kiválóan játszottunk csapatként, nagyon együtt voltunk. Követtünk el hibákat természetesen, de helyrehoztuk azokat, hiszen végig koncentráltan és pontosan játszottunk. Ezúttal nem adtunk estélyt a Nyíregyházának, mint korábban, amikor hullámvölgybe kerültünk és odaajándékoztunk öt-hat pontot. A folytatásban is ilyen teljesítményt kell nyújtanunk, hiszen most újra kezdődik a párharc.

Átvennék a vezetést
– Azt a játékunkat kell hoznunk, mint amit hazai pályán is produkáltunk – tette hozzá. – Csapatként összeértünk, ismerjük az erősségeinket, amiket ki kell használnunk. Bízunk magunkban, és tudjuk, hogy képesek vagyunk átvenni a vezetést a párharcban, hiszen az első perctől kezdve nekik fogunk menni. Szombaton megtörtük a jeget, most pedig az a célunk, hogy a jéghegyet is megmásszuk! Közösen elérjük célunkat és megszerezzük az előnyt a párharcban!

MK