Fatum-Nyíregyháza: Döntő helyzetben varázsolnak
Fatum-Nyíregyháza: Döntő helyzetben varázsolnak

A Fatum-Nyíregyháza játékosai bírták jobban az érzelmi hullámvas­utat.

 

Gondosan végig kell lapozni a szinonimaszótárt, ha a nyíregyházi csapat csütörtök esti győzelmét a megfelelő jelzővel szeretnénk illetni. Mint ismert, a Fatum egy végletekig kiélezett küzdelemben 3:2-re múlta fölül a Békéscsabát az Extraliga elődöntőjének harmadik mérkőzésén. Hollósy László együttese többször is a sírból hozta vissza a meccset, az edző érthetően még pénteken is a történtek hatása alatt volt.

– Ez egy dráma volt – értékelt Hollósy László. – Aki látta a meccset, abból a szempontból egy rossz szava nem lehet, hogy mindkét csapat az utolsó leheletéig küzdött. A játék színvonala lehetett volna sokkal jobb mindkét oldalon, de ez a rájátszás, itt már nem a szép játék dominál.

Az ötödik játszma orosz rulett
– Mindkét gárda kiadott magából mindent, a nyíregyházi játékosok is olyan hévvel harcoltak, ami a legritkább csatározásokban fordul elő. A Békéscsaba végig vezetett, egy kisebbfajta krimi volt, örülök, hogy szép befejezést sikerült hozzá írnunk – tette hozzá.

Ahogy az edző említette is, a mérkőzés nagy részében a Békéscsabának állt a zászló, a negyedik játszmában aztán változott a játék képe, és a Fatum játékosai is magabiztosabbak lettek.

– A negyedik szettben az ellenfél edzőjének kiállítása elsülhetett volna jól és rosszul is, nem lehet előre megjósolni, hogy mit vált ki, ha vezérét veszti a csapat – fejtette ki a tréner. – Ilyenkor a társaság vagy még jobban összekapja magát és küzd az edzőjéért, vagy fejben szétesik. Talán inkább az utóbbi történt a Békéscsabával. Fontos volt, hogy nyolc-nyolc után el tudtunk lépni, az nagyon kellett ahhoz, hogy továbbra is életben tartsuk a reményeket. Az ötödik játszma orosz rulett. Ebben a szezonban sokszor bizonyítottuk már, és nem egyszer a Békéscsaba ellen, hogy a döntőszettben a lányok mindig elő tudnak húzni valami varázslatot.

A szívük vitte őket előre
A nyíregyházi csapatnál az idegenben elszenvedett vereség után a játékosok mentális felkészítésén volt a hangsúly.

– A békéscsabai vereség megtört minket egy kicsit, a hét első három napján rengeteget kellett beszélni a csapattal. A szakmai stábbal először a meccs délelőttjén éreztük, hogy talán visszataláltunk. Amikor az ötödik játszmában öt kettes állásnál időt kértem, az sem a szakmáról szólt már. Egy-két taktikai instrukciót persze lehet adni ilyenkor, de a legfontosabb az volt, hogy higgyenek magukban a lányok. Aki valaha sportolt, az tudja, hogy két óra húsz perc sportolás után nem könnyű azt sem megcsinálni, amit egyébként álmukból felkeltve is tudnának. Ilyenkor a szíve viszi előre a játékost – zárta szavait Hollósy László.

A Fatum 2–1-re vezet az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban, amelynek következő összecsapását szerdán rendezik Békéscsabán.

– MK –