Ezüstérmes nyíregyházi röplabdások – a Vasas nyerte a bajnokságot
Ezüstérmes nyíregyházi röplabdások - a Vasas nyerte a bajnokságot

Nem indult jól a női röplabda Extraliga döntőjének harmadik találkozója nyíregyházi szempontból, mivel 4-0-ra vezetett a meccs elején a Vasas.

Nem indult jól a női röplabda Extraliga döntőjének harmadik találkozója nyíregyházi szempontból, mivel 4-0-ra vezetett a meccs elején a Vasas.

Márpedig a Fatum azzal a céllal utazott a fővárosba, hogy kicsikarja a negyedik összecsapást. 5-5-nél már döntetlen volt az állás, de sok nyitást rontottak a játékosok, így a hazaiak ismét előnyt szereztek. 10-8 után többet is hibáztak a mieink, a Vasas pedig ezt kihasználva hat pontot szerzett zsinórban. A folytatásban nem is sikerült felzárkózni, így nyerte a szettet a fővárosi gárda.

A második szett is 4-0-val kezdődött, így Hollósy Lászlónak időt kellett kérnie. Sajnos sok volt a rontás a Nyíregyházánál, a hazaiak pedig könyörtelenül kihasználták a lehetőségeket. Nagy hullámvölgybe került a Fatum, és a cserék sem tudtak segíteni, míg hazai oldalon minden sikerült. Dékány zsinórban tíz alkalommal nyithatott, és tíz pont volt a különbség. Aztán megérkezett a meccsbe a nyírségi gárda, elkezdte ledolgozni komoly hátrányát, de a vége megint a Vasasé volt, így nyerte ezt a szettet is az angyalföldi csapat.

A harmadik játszma aztán nyíregyházi vezetéssel indult, és szoros volt a játékrész eleje. 10-8-nál két pont volt a Vasas előnye, de sikerült ledolgozni a hátrányt jó nyitásokkal és támadásokkal. 16-16-nál ismét egyenlő volt az állás, de a hazaiak percei következtek, és nyerték a szettet, ezzel a mérkőzést és a bajnokságot is. A Fatum Nyíregyháza a kupagyőzelem után a bajnokságban ezüstérmet szerzett. Soha rosszabb szezont!

Vasas Óbuda – Fatum Nyíregyháza 3-0 (11, 14, 22)

Vasas: Kostelanská 8, Török 13, Ana Tiemi 2, Abdulazimova 9, Dékány 14, da Silva 3
Csere: Bozicevic (liberó)
vezetőedző: Jakub Gluszak

Nyíregyháza: Brisebois 10, G.Francesco, White 2, Mayfield 9, Kalicanin 6, Varga 6
Csere: Tóth F. (liberó), Ancsin, Szabó L. 1 , Matic
vezetőedző: Hollósy László