Büszke vagyok a csapatomra – Kínában is van szurkolója a Fatum Nyíregyházának!
Büszke vagyok a csapatomra - Kínában is van szurkolója a Fatum Nyíregyházának!

Néhány napja Kínából érkezett egy levél a Fatum Nyíregyházához. Egy ott élő röplabda szurkoló írta, aki az interneten keresztül talált a nyíregyházi együttesre, és azóta folyamatosan követi a csapat eredményeit, mérkőzéseit.

Néhány napja Kínából érkezett egy levél a Fatum Nyíregyházához. Egy ott élő röplabda szurkoló írta, aki az interneten keresztül talált a nyíregyházi együttesre, és azóta folyamatosan követi a csapat eredményeit, mérkőzéseit. Nem Kínába költözött magyar drukkerről van szó, hanem kínai állampolgárról!

image 750x 5cc8105c5fa3d

A röplabdás lányok úgy tűnik, az egész világot meghódították. Nyíregyházát ebben az évben mindenképp. A kupagyőzelem mellett a bajnokságban ezüstérmes lett a csapat.

– Kettős érzések vannak bennem a szezonnal kapcsolatban. Az év elején, amikor láttuk, hogy az ellenfelek hogyan erősítettek, aláírtuk volna ezt az eredményt. Kicsit pedig szomorú vagyok az elveszített bajnoki döntő után, hiszen ott voltunk a kapujában, és az első két mérkőzésen nüanszokon múlt, hogy nem mi győztünk. El kell ismerni, hogy a Vasas koncentráltabb volt bizonyos helyzetekben. De összességében nagyon büszke vagyok a lányokra, hiszen egy óriási utat tettünk meg közösen, kevesen gondolták, hogy ide eljuthatunk. Karrierem során nálam sem fordult még olyan elő, hogy címvédés történjen, mint amit megtettünk a Magyar Kupában, nehéz újra eljutni a csúcsra – mondta Hollósy László vezetőedző.

A csapat folyamatosan hódította meg a szurkolókat, és egyre többen jártak rendszeresen a találkozókra.

– Az érmek mellett nekem a legnagyobb örömöm az volt, hogy azt láttam, kezdenek bejönni az emberek a csarnokba. A Békéscsaba elleni elődöntőben csodálatos volt, hogy megtöltöttük a Continental Arénát, vagy amikor az ember csak sétál a városban és ismeretlenek megállítják, gratulálnak, és azt mondják, hogy végre Nyíregyházának újra csapata van, akkor azt érzem, ezért érdemes dolgozni. Ezek a visszajelzések tesznek minket büszkévé – mondta a tréner.

A csapat számára most pihenő következik, és megkezdődik a keret kialakítása a következő szezonra, azaz az edzések helyett a tárgyalások következnek.