Ha már így alakult, tornát nyertek

A Hübner Nyíregyháza BS a Veszprémet és a Honvédot is megverte.

Hétvégén nem tervezett programmal bővült az NB I./B rajtjára hangoló Hübner Nyíregyháza BS felkészülése. A Budapest Honvéd tornáján a házigazda mellett eredetileg a Veszprém, egy szabadkai csapat, illetve egy olasz gárda szerepelt volna, ám utóbbiak lemondták a szereplést.

– Szerdán hívtak fel minket a Honvédtól, hogy nincs-e időnk és kedvünk elmenni a tornára – beszélt a váratlan meghívásról Siska János, a nyíregyháziak vezetőedzője. – Úgy gondoltuk, hogy nem lenne rossz játszani a Veszprémmel, majd a Honvéddal vagy a Szabadkával.

– Az eredeti edzésterven azonban nem akartunk változtatni, ezért péntek délelőtt még volt egy kondiedzés, délután pedig már meccset játszottunk.

A Cápák 91–69-re megverték az előző szezonban ezüst­érmes Veszprémet, majd a fináléban 97–75-re felülmúlták a Honvédot. A torna legjobb játékosának Tóth Gergelyt választották.

Kiválóan dobtak

– Helyén kell kezelni a Veszprém elleni győzelmet, mert Völgyi Marcell és Madár András sem játszott, Szabó Péter a meccs végére megsérült, de azért látszik, hogy hol tartunk, és ennél csak jobbak leszünk – mondta a tréner. – A csapatnak és az edzőknek is jólesett ez a siker. Másnap a Honvéddal döntőztünk, miként az első meccsen, ezen is jobbak voltunk fizikailag az ellenfelünknél. Összességében hasznos volt a torna.

Siska János azt mondja, amellett, hogy a védekezés rendben volt, biztató, hogy a csapat több pontot dob, mint tavaly, a felkészülés ezen időszakában: a Cápák pénteken 46 százalékkal (ebből Dancsecs András tízből hetet vállalt), szombaton 50 százalékkal dobták a hármasokat.

A nyíregyháziak a héten folytatják a munkát, majd az edzések után pénteken Salgótarjánban játszanak felkészülési mérkőzést.

MK,www.szon.hu