Nem babonásak – Péntek 13-án rajtolnak a férfi kézilabdások a bajnokságban

A hétvégén elrajtol az idény a férfi kézilabda bajnokságban. A Nyíregyháza az ősi rivális Ózd ellen kezdi a pontvadászatot hazai környezetben. A csapat célja, hogy az élmezőnyben végezzen. 

Riválisokban nem lesz hiány a férfi kézilabda NB-I/B Keleti csoportjában. A nyíregyházi csapat egy csoportban szerepel két, tavaly még élvonalban szereplő gárdával is. A Cegléd azonnal szeretne visszajutni, és az edzőmeccseken rendre le is győzték az NB-I-es együtteseket. De erős kerete van a Vecsésnek, a Kecskemétnek, az Algyőnek is. A nyírségiek szakmai stábja is igyekezett a nyáron megerősíteni a csapatot, így több új játékos is érkezett. A cél pedig az első hatba kerülés. 

– Azt látni kell, hogy az NB-I/B-s bajnokság mezőnye nagyon erős lett, több jó csapat is van. Tavaly is csak az utolsó pillanatban dőlt el a kiesés kérdése, és most is 2-3 ponton múlik majd, hogy valaki az 5. vagy a 9. helyen végez. Nehéz szezont várok, de túl vagyunk egy hét hetes felkészülésen, ahol keményen dolgoztak a fiúk. Nagy hangsúlyt fektettünk az erőnlétre, viszont taktikailag még nem vagyunk kész, itt még fejlődnünk kell – mondta Varga Zsolt szakmai igazgató. 

A keretben vannak változások. Oláh Zoltán, Horváth Bendegúz, Fórizs Roland és Boda Tamás távozott. Kapus posztra visszatért Nagy Levente, a jobb szélre pedig Gidai Máté, Pánczél Zoltán pedig egy ózdi kitérő után lett ismét a Nyíregyháza játékosa. Sikerült szerződtetni Egerből Dobó Zsoltot, aki balátlövőként bevethető. Stáb Bence is Nyíregyházán folytatja, az irányító Ózdról érkezett. Így aztán több játékos számára pikáns lesz az első bajnoki, mivel épp az ősi rivális Ózd lesz a csapat ellenfele szeptember 13-án, pénteken. A találkozó 18 órakor kezdődik a Continental Arénában. Az NYTV vasárnap este felvételről közvetíti a mérkőzést.