Csak semmi meglepetést

A mérkőzés kulcsa a jó kapusteljesítmény és a hatékony védekezés.

Pénteken megkezdi bajnoki szereplését a Nyíregyházi SN NB I.-es alakulata. A megyeszékhely csapata a nyitófordulóban az Ózd gárdáját fogadja. Az előző pontvadászatban ősszel Ózdon szoros csatában a borsodiak gazdagodtak két ponttal (24–23).

A tavaszi mérkőzésre szívesebben emlékeznek a nyíregyháziak, hiszen a Bem-iskolában háromgólos hazai siker született (27–24). A találkozón alaposan megszórta magát Pánczél Zoltán, az átlövő nyolc találatig jutott, de Stáb Bence is ötször volt eredményes, akkor még ellenfélként.

Fontos a jó bajnoki rajt

Az Ózd túl van már egy tétmérkőzésen, múlt héten a Magyar Kupa első fordulójában a Kisvárdát győzte le.

– Megnéztük ezt a találkozót, sok meglepetést nem tartogatott számunkra. Érkeztek ugyan hozzájuk új játékosok, de a szisztéma, a rendszer, amiben játszanak, nem változott. Agresszív, kemény hatosfalat védekeznek viszonylag magas középső emberekkel – jellemezte ellenfelüket Kaplonyi Zoltán, a Nyíregyházi SN edzője.

– Sokat foglalkoztunk az ez elleni hatékony játékkal, a mérkőzés kulcsa azonban a jó kapusteljesítmény és a hatékony védekezés lesz, mert ebből tudunk indulni és rendezetlen védelem ellen könnyű gólokat szerezni. Fontos a jó bajnoki rajt, ezért mindenképpen győzelmet várok a csapattól – mondta Kaplonyi Zoltán.

BB, www.szon.hu