Vereség a nyitányon – kikapott a kézilabda együttes az Ózdtól

Elkezdődött a férfi kézilabda NB-I/B-s bajnokság, és a Nyíregyházi SN az ősi rivális Ózdot fogadta.

Nyáron sem sokat pihentek a Spartacus Torna Club aerobikos lányai. Az edzőtábor során az erőgyűjtés és a technikai elenek csiszolása kapta a főszerepet, közben pedig toborzót is tartott a klub a 4-18 éves gyerekeknek. 

 Nagyon sokan jelentkeztek, sok pici gyerek csatlakozott hozzánk. Ők most tanulják az alapokat, és ilyen fiatalon az elsődleges célunk, hogy megszerettessük velük a mozgást. A nagyobbak természetesen már a versenyekre készülnek, közben pedig egy-egy meghívásnak, felkérésnek is eleget teszünk – mondta Takácsné Gaál Krisztina edző. 

Mint ahogy szombaton például Balkányban, a Városnapon léptek színpadra az STC versenyzői, és többszáz néző előtt mutatták be produkciójukat, nagy sikert aratva.

Több új játékos is debütált hazai oldalon, és Dobó négy góllal nyitott az első félidőben. Jól is játszott a csapat, 12-6-ra is vezetett, és ekkor senki nem gondolta, hogy egy olyan hullámvölgy következik, mely a meccs végéig kitart. Gadnai Attila bravúrjainak köszönhetően sokáig az ózdiak sem tudtak gólt lőni, a második félidő elején például hat percig. Elől viszont sokat hibázott a Nyíregyháza, és Manojlovity is mindent megfogott, így egy 2-9-es rohammal 14-15-nél már a borsodiak vezettek. Az utolsó 10 perc döntetlennel indult, de sok volt hazai részről az eladott labda, és a vendégek kihasználták a hibákat. A mieink mindössze öt gólt szereztek a második félidőben, így pedig nem lehet meccset nyerni. 

Nyíregyházi SN – Ózd 17-21 ( 12-9)

Nyíregyháza: Gadnai – Tamás, Pánczél, Stáb 3, Nyitrai, Dobó 4, Lestál 1

Csere: Nagy L. (kapus), Erdős, Gubó 4, Kurbely 1,  Varga 3, Vasas, Szűcs

Szakmai igazgató: Varga Zsolt

www.nyiregyhaza.hu