Megmutatták a jobbik arcukat

A nyíregyháziak jól védekeztek és kiválóan támadtak a bombaerős Veszprém ellen.

Nem lehet kellőképpen hangsúlyozni, hogy a Hübner Nyíregyháza BS mekkora bravúrgyőzelmet (105–87) aratott kedden a bajnokság papíron legerősebb keretével rendelkező Veszprém ellen. A hazaiaknál számos remek egyéni teljesítmény akadt (a mezőny legjobbja a 39 pontig, 6 lepattanóig és 6 gólpasszig jutó Bryton Hobbs volt), de fontosabb, hogy csapatként nagy sikert aratott az együttes.

A védekezésen múlik minden

– Mondtam a mérkőzés előtt, hogy attól függ, melyik arcunkat mutatjuk – értékelt Siska János, a nyíregyháziak vezetőedzője. – Ezúttal azt mutattuk, amelyiket a felkészülés alatt is, vagy még annál is jobbat. Nem gondoltuk, hogy ekkora különbségű győzelmet aratunk.

A negyedik negyedig végig egál körüli eredmény volt, ők elfáradtak, többen kipontozódtak náluk, felőröltük őket, annak ellenére, hogy ők tűntek magasabb szerkezetűnek. Tudtuk, hogy a védekezésen múlik minden, a jó védekezés megadja a támadás ritmusát is.

Egész héten azt gyakoroltuk, hogy mivel tudjuk őket meglepni: egész pályán keményen védekeztünk, ami nekünk is fárasztó, de a fiúk megoldották.
A bajnokság kiegyenlítettségét mutatja, hogy három forduló után nincs már veretlen csapat a bajnokságban.

Idegenben is így kell játszani

– Fontos volt, hogy Madár Andrásnak a kinti dobásait elvettük, de még így is negyvenhat százalékkal dobták a hármast csapatszinten – folytatta a tréner. – A másik oldalon igyekeztünk agresszíven támadni, hogy minél több faultot összegyűjtsenek a magasembereik, ami be is jött.

Az A csoport szintjét ütötte ez a mérkőzés, és olyan csapatot sikerült megvernünk, amely bajnokesélyes.

Ha így tudnánk játszani minden mérkőzésen – ami nyilván nem egyszerű –, akkor annak más csapatok ellen is elégnek kell lennie. Ezt át kell mentenünk az idegenbeli meccsekre is.

MK, www.szon.hu