A bajaiak egymást ütötték, a Cápák megverték őket

A Hübner Nyíregyháza BS a vasárnap esti győzelmével élre állt a bajnokságban.

A Hübner Nyíregyháza BS azzal a szándékkal lépett pályára vasárnap este az év első mérkőzésén, hogy visszavág a Bajának az első fordulóban, idegenben elszenvedett vereségért. Azon a találkozón a Duna-partiak két legjobbja, Jakab Péter és Pongó Martin remekül játszott és a nyíregyházi meccsen is főszereplők voltak. Szerencsére, csak egy ideig tűntek ki a játékukkal: a 16. percben Pongó reklamálásért technikait kapott, Jakab számon kérte ezért és úgy összevesztek, hogy össze is verekedtek. A két játékost kiállította a játékvezető, ami a hazaiaknak azért kedvezett nagyon, mert csapatuk addigi 35 pontjából 28-at ők ketten dobtak.

Az addig szinte végig hátrányban lévő Cápák öt büntetővel azonnal fordítottak és ahogy arra számítani lehetett, szépen lassan felőrölték ellenfelüket, többször látványosan fejezték be az akcióikat. A nyíregyháziaknál kiemelkedett Tóth Gergely, Bus Iván és Dancsecs András.

Mivel szombaton a MAFC megverte a Veszprémet, Siska János csapata a vasárnapi győzelmével a tabella első helyére állt.

Kosárlabda: Férfi NB I./B, Piros-csoport

Hübner Nyíregyháza BS-Baja 80-64 (19-25, 26-18, 23-12, 12-9)

Continental Aréna, 300 néző, v.: Lengyel, Domán, Drenyovszki.

Nyíregyháza: Hobbs 15, Bus 10, Dancsecs 19/15, Bazsó 9/3, Tóth 20/3. Csere: Czinger 1, Szobi, Sitku M. 2, Mokánszki 4, Vaskó. Vezetőedző: Siska János.