Új helyzetben játszhatnak

A Hübner Nyíregyháza BS csütörtök délután hazai pályán folytatja a bajnokságot.

A Hübner Nyíregyháza BS szokatlan helyzetben várja a férfi kosárlabda NB I./B Piros csoportjának következő fordulóját. A Cápák a tabella élén állnak, így fogadják csütörtökön 17 órától a Vasast. Másfelől viszont a csapat hasonló érzésekkel készülhet, mint a múlt vasárnapi, Baja elleni meccsre, hiszen a fővárosiak ellen is revánsot venne: a nyíregyháziak a második fordulóban vendégeskedtek a Vasasnál, és 83–80-as vereséget szenvedtek.

– Három ponttal kaptunk ki, a végjátékban rossz döntéseket hoztunk, de az egész mérkőzésen rossz ritmusban játszottunk, és nem volt jó a védekezésünk – emlékezett vissza Siska János, a Cápák vezetőedzője az október eleji találkozóra. – Akkor még próbáltuk beépíteni a csapatba az amerikai játékosunkat, azon voltunk, hogy megtaláljuk a helyét. Az egy rossz mérkőzés volt, a Vasas pályáján amúgy is nehéz nyerni.

Idegenben még nem nyertek

– Most mindenképp vissza szeretnénk vágni, csakúgy mint a Bajának, de ez keményebb lesz – folytatta a tréner. – Hajtós, fiatal együttes, van rutinos játékosuk is, hiszen Moravcsik Áron irányítóposzton erős játékos ebben a mezőnyben, jól forgatja a csapatot. A Vasas agresszívan védekezik, az egész pályán letámad, ezt akarja ráerőltetni az ellenfelére, amin átrohan, ha az nem készül fel arra. Az más kérdés, hogy ez eddig nem sokszor jött be, mert rutinos, okos játékkal megfoghatóak. Idegenben még nem nyertek, attól viszont erősebb csapat, amit a tabella mutat (három győzelemmel a 14 csapatos mezőny 12. helyén állnak – a szerk.). Fognak ők még előrébb lépni, de semmiképpen sem szeretnénk, hogy itt nyerjenek először.

MK., www.szon.hu

Fotó: www.szon.hu