A kiállításra is igent mondtak a jegyespárok

Lázasan csinosítgatták standjaikat a kiállítók szombaton kora reggeltől, hogy kezdés után már csak a látogatókra koncentrálhassanak.

Kilenc órakor aztán kitárultak a nyíregyházi Continental Aréna kapui: a Kelet-Magyarország Álompár esküvői kiállításának vendégeit két napon keresztül lélegzetelállító ruhaköltemények, hagyományos és modern asztalok, terítékek és dekorációk, felkészült fotósok, videósok, ceremóniamesterek és vőfélyek, lemezlovasok, lagzizenészek és zenekarok, sminkesek és fodrászok, számtalan étterem és rendezvényhelyszín képviselői várták.

Esküvői kiállítás nyitónapján mérkőztek meg egymással azok a megyei párok, akik már legalább húsz éve élnek házasságban.

Az Életem párja vetélkedő első helyezettje Kanyóné Móré Abigél és Kanyó Imre lett, nyereményük egy páros wellness-utalvány (4 csillagos szálloda, 3 nap és 2 éjszaka, teljes ellátás), a második Bodnár Józsefné és Bodnár József lett, ők egy multifunkcionális 8 az 1-ben mixert, egy vízszűrős kancsót és egy Tefal palacsintasütőt vehettek át az eredményhirdetés után, míg a harmadik helyett Federics Jánosné és Federics János egy vízszűrős kancsóst, egy Bosch vasalót és egy szakácskönyvet nyert. Minden párnak köszönjük a versenyt, a nyerteseknek pedig gratulálunk!


15:46

Esküvő a bűvös hetes után

Lilla és Péter remélik, hogy nagy napjuk után nem sokkal megérkezik hozzájuk a gólya is.

Szép emlékeket idéz fel az egymáshoz koccanó biliárdgolyók hangja Hornyák Lillában és Banka Péterben, ugyanis játék közben ismerkedtek meg egymással. Ennek lassan hét éve, a fiatal pár pedig már az esküvőjét szervezi.

Tavaly elhalasztották

– Peti két éve Horvátországban kérte meg a kezem. Nagyon romantikus volt: tengerpart, naplemente, ő pedig letérdelt, felém nyújtotta a gyűrűt és megkérdezte, lennék-e a felesége. Azonnal könny szökött a szemembe, szóhoz sem jutottam néhány másodpercig, mert titkon már régen vártam a pillanatot. Természetesen igent mondtam, soha nem volt kérdés, hogy vele szeretném leélni az életemet – árulta el Lilla, s hozzátette: már kitűzték az esküvő napját, június 6-án mondják ki a boldogító igent. Mint elárulták: szerettek volna már tavaly egybekelni, de későn kezdték el a szervezést, ezért úgy döntöttek, hogy erre az évre halasztják a szertartást.

Álompár esküvői kiállítás – szombati események (fotók)

Hornyák Lilla és Banka Péter júniusban mondja ki a boldogító igent
Fotó: Dodó Ferenc

– Hagyományos, nagy esküvőt szeretnénk polgári és egyházi szertartással egyaránt. Először a helyszínt foglaltuk le Verba tanyán, aztán jött szépen sorba minden más: megállapodtunk a fotóssal és a videóssal, a vőféllyel, akinek személye nem volt kérdés, korábban Lilla nővérei is őt kérték fel, és a zenekarral.

Szeretnénk egy szép nyitótánccal meglepni a násznépet, ezért hamarosan elkezdünk táncórákra járni. Nemrég államvizsgáztam munka mellett – gépészmérnök vagyok egy nyíregyházi vállalatnál –, így még nem volt időm öltönyt keresni.

Úgy tervezem, hogy tavasszal szerzem be, addig is nézelődöm, keresgélek – mesélte mosolyogva a harminc esztendős Péter. Bár párja ruhája már megvan, de a nagy napig nem láthatja, így Lilla csak annyit mondott, volt egy elképzelése, amihez tartotta is magát. – A ruhám ugyan eltér egy kissé a hagyományostól, de túlzottan modernnek sem mondanám. Nagyon szép, ízléses darab.

Esküvő után államvizsga

A esküvő utáni terveikről is szívesen meséltek a fiatalok.

– Lilla az idén államvizsgázik – nem sokkal az esküvő után, úgyhogy a június elég sűrű lesz –, augusztusban pedig szeretnénk nászútra menni. Különleges helyre szeretnénk utazni, ahová egy átlagos nyaralás során nem juthatunk el. A Dominikai Köztársaság vagy a Maldív-szigetek elég egzotikus lenne – pillantottak egymásra mosolyogva, majd Lilla hozzátette: aztán remélik, hogy hamarosan megérkezik hozzájuk a gólya is.

– Az óvodában, ahol dajkaként dolgozom, egész nap gyerekek vesznek körül. Nagyon szeretem őket, de mindketten vágyunk már saját babára.
– A babona szerint a kapcsolatok hetedik éve vízválasztó, de én ebben nem hiszek. Nekünk nem okoz gondot az érzéseinkről beszélni és kimutatni a szeretetünket. Számunkra ez természetes.C


13:57

Megkérdeztük: Miért látogattak el lapunk esküvői kiállítására?

– Javában szervezzük az esküvőnket és még néhány dolog hiányzik: a vőlegényem öltönye, de még a meghívókról sem döntöttünk. Arra gondoltunk, ötleteket gyűjtünk és megnézzük a kínálatot, hátha itt találjuk meg mindkettőből a számunkra megfelelőt – mondta el érdeklődésünkre a paposi Szilágyi Edit.

A nyíregyházi Katona Lászlóné lányát kísérte el a kiállításra, gyermeke ugyanis nyáron férjhez megy és még hiányzik a nap egyik legfontosabb kelléke: a menyasszonyi ruha. – Dekoratőrt már találtunk itt, a részleteket is megbeszéltük, reméljük, az álomruhára is ráakadunk – tette hozzá a büszke édesanya.

– Még nincsen fotósunk és gyűrűnk sem, ezért úgy döntöttünk, hogy eljövünk és feltérképezzük a kínálatot – árulta el kérdésünkre a nyíregyházi Paulik Balázs. – Tavasszal lesz az esküvőnk, és ezeken kívül már csak néhány apróság hiányzik ahhoz, hogy közös életünk legfontosabb napja teljes legyen

Mester László és párja Debrecenből érkeztek kiállításunkra. – Az idén fogunk összeházasodni, ezért szeretnénk részletesen tájékozódni a lehetőségekről. Bár az interneten óriási a kínálat, az esküvőnkkel kapcsolatos dolgokat személyesen intézzük.


13:16

Életre szóló kötelék

Sok ötlettel, tanáccsal és szolgáltatással segíti a jegyespárokat az Álompár esküvői kiállítás.

Szombaton kora reggeltől lázasan csinosítgatták standjaikat a kiállítók, hogy kezdés után már csak a látogatókra koncentrálhassanak. Kilenc órakor aztán kitárultak a nyíregyházi Continental Aréna kapui, lapunk esküvői kiállításának vendégeit pedig két napon keresztül lélegzetelállító ruhaköltemények, hagyományos és modern asztalok, terítékek és dekorációk, felkészült fotósok, videósok, ceremóniamesterek és vőfélyek, lemezlovasok, lagzizenészek és zenekarok, számtalan étterem és rendezvényhelyszín képviselői várják, sőt, az egyik sarokban parkol Kállay Miklós egykori miniszterelnök Ford A-ja és egy mesés hintó is.

Rendezvényünk műsorvezetője, Zentai Edit tíz órakor színpadra szólította a Kelet-Magyarország főszerkesztőjét, Nyéki Zsoltot és dr. Szemán Sándor címzetes főjegyzőt.

Álompár esküvői kiállítás – szombati események (fotók)

Fotó: Dodó Ferenc

– A megye napilapja immár ötödik alkalommal szervezte meg az Álompár esküvői kiállítást azért, hogy segítséget nyújtsunk a nagy döntés előtt álló fiataloknak. A rendezvény már túllépett a megyehatárokon, a régióban működő cégek, vállalkozások kínálják itt szolgáltatásaikat két napon át – mondta megnyitó beszédében Nyéki Zsolt, s hozzátette: az idei rendezvény több újdonságot is tartogat.

– Ma délután három órától az aréna színpadán olyan párokkal ismerkedhetünk meg, akik legalább két évtizede élnek házasságban. Az Életem párja vetélkedő tréfás feladatainak megoldása közben talán az is kiderül, mi a hosszú, boldog házasság titka. A vasárnapi Álompár vetélkedőn pedig a fiatal jegyeseké lesz a főszerep, akik a közönség előtt is bebizonyíthatják, hogy megvan az összhang közöttük és kellőképpen megismerték egymást az együtt töltött évek alatt.

– Úgy vélem, az esküvő csak az első lépése a közös életnek, és nem az a kérdés, kikezdik-e két ember kapcsolatát a mindennapok, hanem az, hogy hogyan oldják meg a felmerülő problémákat. Többek között erről is beszél szombati vendégelőadónk, dr. Bagdy Emőke szakpszichológus – ismertette lapunk főszerkesztője, aki zárásként azt kívánta, hogy a vendégeknek és a kiállítóknak egyaránt legyen hasznos ez a két nap.

Dr. Szemán Sándor, a megyeszékhely címzetes főjegyzője gyakorló anyakönyvvezetőként több mint háromszázszor volt részese a pillanatnak, amikor egy pár kimondja a boldogító igent.

– Örömmel mondhatom, hogy az elmúlt évben ugrásszerűen megnőtt a házasságkötési kedv hazánkban. Nyíregyházán az elmúlt tíz-tizenöt esztendőben 500–550 esküvőt tartottunk, 2019-ben azonban 612 pár kötött házasságot a városban, ami több mint harminc százalékos emelkedés. Utoljára 1995-ben, azaz negyed évszázada volt ilyen magas ez az arány. Bízom benne, hogy ez a tendencia kitart.

– Hiszek és bízom abban, hogy a házasság sokak esetében egy életre szóló kötelék. Az esküvő csak a párokért van, kizárólag róluk szól, azt szoktam tanácsolni, hogy éljék át és élvezzék minden pillanatát, s tegyék ezt a meghívott rokonok, barátok is. Ez egy nem mindennapi döntés, fontos tehát, hogy a nagy nap a lehető legszebb legyen. Ehhez azok a cégek is hozzájárulnak, akik kiállítóként részt vesznek a rendezvényen és megmutatják magukat. Bízom benne, hogy ezen a hétvégén egymásra találnak a szolgáltatók és a vendégek – zárta gondolatait dr. Szemán Sándor.C


09:23

Kilenc órakor nyitotta meg kapuit az Álompár esküvői kiállítás és vásár a nyíregyházi Continental Arénában, a Kelet-Magyarország rendezvényén közel hatvan kiállító várja a házasulandókat.

A párok mindent megtalálhatnak egy helyen: szombaton és vasárnap az éttermektől a ruhaszalonokig, az ékszerboltoktól a mesterkozmetikusig, a virágkötőtől a fotósokig számos szakemberrel találkozhatnak a látogatók.

A vendégek mindkét nap hallhatnak pódiumbeszélgetéseket, lesznek előadások, szombaton az Életem párja, vasárnap pedig az Álompár verseny döntőjét rendezik meg. Az esküvői kiállításra a belépő 990 forint, 14 éves kor alatt pedig ingyenes.

www.szon.hu

Fotó: Dodó Ferenc, Kelet-Magyarország