Röplabda rangadó – a Békéscsaba érkezik a hétvégén Nyíregyházára!

A Békéscsaba ellen lép pályára a hétvégén a Fatum Nyíregyháza. A női röplabda együttesre nehéz mérkőzés vár. A csapatot főként mentálisan kell rendbe tennie a szakmai stábnak. 

Az elveszített kupadöntő, az edzőváltás és az Újpest elleni idegenbeli vereség után van dolga bőven a Fatum Nyíregyháza szakmai stábjának. A játékosok ugyan becsülettel dolgoznak az edzéseken, de mentálisan fel kell rázni őket. A csapat szeretne egy kicsit mást játszani mint eddig, hogy az ellenfelek is nehezebben készülhessenek fel a mieinkből. 

A játékosok már bizonyították, hogy tudnak röplabdázni, de megpróbáljuk kicsit átalakítani a játékunkat, természetesen nem kivéve a jó dolgokat. A bajnokság ezen szakaszában muszáj újítani, mert a csapatok már kiismerték egymást – mondta Németh Szabolcs vezetőedző. 

A hétvégén rangadó vár a Fatumra, a Békéscsaba érkezik. A két együttes az elmúlt években rendre nagy csatát vívott, és komoly presztízzsel bír, ki nyeri az összecsapásokat. A csabaiak kerete alaposan megváltozott a téli szünetben, sokat erősödtek, de a Nyíregyháza bizonyította már, hogy nem verhetetlenek. Ráadásul egy siker most nagy lendületet adhatna a folytatásra, ami nem ígérkezik könnyűnek. A jövő héten a Haladás érkezik, majd az MTK, a Jászberény, március végén pedig a Vasas és a Kaposvár lesz az ellenfél. Bő egy hónap alatt hat bajnokit játszik a Nyíregyháza. A Fatum-Békéscsaba mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik a Continental Arénában.

D.L., www.nyiregyhaza.hu