HAJTÓS MECCS, DE MEGÉRDEMELT GYŐZELEM

Álmosan kezdte a mérkőzést pénteken a Hübner-Nyíregyháza BS csapata a PVSK – Cargate ellen. A pécsiek domináltak az első negyedben és ez meglátszott az eredményjelzőn is. (14-22) A második negyedben már kiegyenlítődött a játék, olyannyira, hogy a félidőhöz közeledve már átvette a vezetést a Nyíregyháza . A harmadik és negyedik negyedben sebességfokozatot váltottak és megmutatták az igazi arcukat a vendégeknek. A mérkőzés végére pedig egyre nőtt a különbség a két csapat között.

HÜBNER-Nyíregyháza BS – PVSK-CARGATE 82-63 (14-22, 28-17, 26-17, 14-7)

HÜBNER-Nyíregyháza BS: Ubilla 30/15, Szobi 8/3, Mohácsi 14/6, Vaskó 9/9, Tóth 15. Cserék: Csikós -, Czinger 6, Hengsperger -, Demete

Siska János : Gratulálok mind a két csapatnak, mert egy nagyon hajtós mérkőzés van mögöttünk. Az elején megleptek minket, számítottunk arra, hogy erőszakos kosárlabdát fognak játszani, keményen védekeznek és abból gyorsan indulnak. Egy kicsivel később vettük fel a ritmust, gyakorlatilag másfél negyedet adtunk az ellenfélnek, aztán utána mi is elkezdtünk keményebben védekezni, váltogattuk a védekezéseket a pick and rolloknál, illetve a harmadik negyedtől a letámadást is bevetettük és ezzel tudtuk felőrölni a PVSK-t. Én úgy gondolom, hogy ez a csapat jobb helyen fog végezni a bajnokságban,mint az előző szezonban, biztos vagyok benne, hogy nem a mezőny hátsó részében fognak végezni. Ezzel a játékkal biztosan sok csapatot meg fognak verni, főleg hazai pályán. A mi játékunkon látszik, hogy akadozik még, hiszen nem tudunk rendesen edzeni azzal a csapattal, akikkel elkezdtük a felkészülést. Gondolok itt arra hogy meghatározó játékosaink még mindig nem tudnak edzeni velünk,vagyis most kezdték el ezen a héten. Még mindig kell idő, hogy azt a játékot mutassuk, amit szeretnénk. Fizikálisan már egyre jobbak vagyunk. Az látszik, hogy az utolsó negyedben is még rá tudtunk rakni és ugye 7 pontot kaptunk összesen az utolsó negyedben.Gratulálok még a csapatomnak külön még ahhoz, hogy igazi csapatmunka volt és mindenki kivette a részét . Bízom benne, hogy ettől csak jobbak leszünk.