Kezdődik az elődöntő – A női röplabdások vasárnap a Vasast fogadják az Extraligában

A kupagyőzelem után a héten már bajnoki találkozó vár a Fatum Nyíregyháza női röplabda együttesére. A csapat a Vasas ellen lép pályára az elődöntőben, a tét pedig a fináléba kerülés. A párharc három nyert mérkőzésig tart. 

Vasárnap kezdődik a női röplabda Extraliga elődöntője. Az egyik ágon a Békéscsaba és a Kaposvár, a másik a Fatum Nyíregyháza és a Vasas vív három győzelemig tartó párharcot a döntőbe kerülésért. A nyírségiek múlt hétvégén megnyerték a Magyar Kupát, így jó formában várhatják a találkozókat. 

A mieink a vasárnapi kupadöntő után egy nap szabadnapot kaptak, keddtől pedig már a Vasas elleni meccsre koncentrálnak. A vasárnapi mérkőzés után március 25-én lesz a második találkozó Budapesten, majd március 28-án ismét a szabolcsi megyeszékhelyen játszik a két együttes. Amennyiben három meccsen nem dől el a továbbjutás, március 31-én és április 2-án lesz a 4. és 5. találkozó. A két együttes az alapszakasz során többször is találkozott, és mindegyik mérkőzést a nyíregyháziak nyerték, így most is esélyesebbek az angyalföldieknél. A fővárosiak a negyedik helyen zárták az alapszakaszt, 14 mérkőzésükből 8-at nyertek meg, hatszor pedig veszítettek. A Fatum az első helyen végzett, és mindössze egy mérkőzésen kapott ki, a Békéscsabától. Az elődöntő vasárnapi meccse 18 órakor kezdődik.

D.L., www.nyiregyhaza.hu