Előny a Fatum Nyíregyházánál – Elkezdődött a röplabda elődöntő

Megkezdődött a női röplabda Extraliga elődöntője. A Fatum Nyíregyháza a Vasas ellen vív három nyert meccsig folyó párharcot, és az első felvonásra a Continental Arénában került sor. 

A mieink remekül kezdtek, és Ortiz blokkjai valamint Vasileva és Radosová ütései megoldhatatlan feladat elé állították a fővárosiakat. A játszma derekán meglépett a Nyíregyháza, és magabiztosan nyerte is a játékrészt. A második szett elején rögtön előnyt szereztek a mieink, Lacombe jó nyitásai mellett Pintér centertámadásai is jól sikerültek, így végig kézben tartva a játszmát 25-18-ra nyerte a felvonást a hazai csapat. A harmadik szett volt a legszorosabb. Előbb a Vasas, majd a Nyíregyháza vezetett, de csak egy-egy ponttal. Ez így ment végig a játszma során, majd a hajrában egymás után fontos pontokat szerzett a Fatum, és 25-21-re hozta a hamradik játékrészt is, így 3-0-ra győzött, és előnnyel várhatja a csütörtöki budapesti mérkőzést. 

Fatum Nyíregyháza – Vasas Óbuda 3-0 (20, 18, 21)

Nyíregyháza: Vasileva 10, Pintér 9, Ortiz 9, Najdic 2, Lacombe 7, Radosová 16

Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Fuchs 1, Inneh-Varga

Németh Szabolcs vezetőedző: – Két bizotsan megnyert szett után a harmadik hajrájában is koncentráltabban játszottunk. Sűrű a menetrend, de a kupagyőzelem lelkileg feltöltötte a csapatot a bajnoki hajrá előtt. 

D.L. www.nyiregyhaza.hu

Fotó: Szarka Lajos