Aranyérmes röplabdások – A Fatum Nyíregyháza játékosai átvehették a bajnoki serleget

Átvehették az aranyérmeket a Fatum Nyíregyháza játékosai. A Magyar Kupában is győztes
szabolcsiak  hatodik bajnoki címüket ünnepelhették, a következő idényben pedig a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelhetnek. 


2007. után ismét bajnok lett a Fatum Nyíregyháza. A női röplabda együttes már az alapszakasz után is az első helyen állt, a döntő pedig a békéscsabai játékosok betegsége miatt maradt el. A korábbi 62-szeres válogatott játékos, Németh Szabolcs így első teljes vezetőedzői évében duplázni tudott csapatával, mivel a Magyar Kupában is a nyírségiek győztek. 

– Többször elmondtuk, hogy ahogy a játékosok fejlődtek a kezeink alatt, úgy fejlődtünk mi is. Egy vezetőedző felel a stábért, a játékosok formájáért, és ez volt a célunk, hogy felérjünk a csúcsra. Sikerült – mondta Németh Szabolcs vezetőedző. 

Kedden a Magyar Röplabda Szövetség vezetése adta át az érmeket a csapat tagjainak. A győzelem egyben azt is jelenti, hogy a Bajnokok Ligájában a csoportkörben indulhat a Nyíregyháza. 

– Nyolc évvel ezelőtt két csapata is volt a városnak, melyek alacsonyabb színvonalat képviseltek. Most eljutottunk odáig, hogy két fronton is aranyérmes lett a Nyíregyháza. A bajnokság színvonalának emelkedését pedig a nemzetközi szövetség is elismerte, ezért a bajnok a BL csoportkörében indulhat – mondta Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, az MRSZ elnöke.  

Már megkezdődtek a tárgyalások a játékoskeret ügyében, nagy változást nem szeretne a Fatum vezetése. A röplabdások közül Pintér Andrea és Tóth Fruzsina is a válogatott keret tagja, rájuk nemzetközi mérkőzések várnak. 

– Van hiányérzet bennem, mert jó lett volna 3 vagy akár öt mérkőzést is játszani a döntőben, és a nézők is nagyon hiányoztak az egész szezonban. A Magyar Kupa fináléban találkozhattunk a Békéscsabával, ott is győztünk, nem érdemtelen tehát a bajnoki cím, sajnáljuk, hogy a csabaiak a betegségek miatt nem léphettek pályára – tette hozzá Tóth Fruzsina játékos.  

A nyíregyházi női röplabda együttes hatodik bajnoki címét szerezte, bár ezúttal a járvány miatt szurkolók nélkül kellett ünnepelniük. A játékosok az éremátadás után csatlakoztak ahhoz a táncos kihíváshoz, melyet a világ minden táján az összefogás jelképeként adnak elő. 

D.L., www.nyiregyhaza.hu

Fotó: Szarka Lajos