Nagy verést kaptak a Ferencvárostól

Már a félidőben nagy hátrányban volt a Nyíregyházi KC.

Nagy kérdés volt szombaton, hogy a Szegedtől nagy pofont kapó és létszámban tovább fogyatkozó Nyíregyházi KC NB I/B-s gárdája miként tudta összeszedni magát a Ferencváros U22-esei ellen. Erre már a mérkőzés elején meg is kaptuk a választ, míg a vendégek minden akciójukat góllal fejezték be, addig a mieink kísérletei rendre elakadtak a fővárosi zöld-fehérek védőfalán. Bozidar Bursac nem is tétlenkedett sokáig, már negyedik percben magához rendelte övéit. A helyzet azonban nem változott, az első nyíregyházi találatra hét percet kellett várni, miközben Csikós Patrik ugyan próbálta szűrni a vendég támadásokat, de a fiatal fradisták csak a tizenegyedik percben hibáztak először támadásban. A mieink közül csak Varga László és Kerezsi Ádám jelentett veszélyt a kapura, előbbi bal kézzel is betalált. Közben Gadnai Attilát Nagy Levente váltotta a kapuban, de ő is ritkán találkozott a labdával, igaz legtöbbször kiszolgáltatott helyzetben kellett volna hárítania. A tizennyolcadik percre kialakult a tíz gólos különbség a vendégek javára. A lelkes vendégek jól terelték be az ötlettelen hazai próbálkozásokat középre, a huszonhatodik percben került le először a szélre a labda, azzal élt is Horváth Bendegúz. Egyre nőt a különbség a két csapat között, az első játékrész végén már tizenöt volt közte, így a két pont sorsa eldőlt.

Fordulás után a vendégek mestere jégkorongos módra támadásban teljesen új sort küldött pályára, de a hazaiak mestere is átforgatta csapatát: Vasas György visszakerült eredeti posztjára a bal szélre, a másik oldalon Csikós Patrik váltotta Horváth Bendegúzt, a csapatot addig irányító Varga László helyet cserélt a beálló Erdős Zoltánnal. Változást azonban ez sem hozott, a vendégek tovább növelték előnyüket, a játékrész első hazai találatára nyolc percet kellett várni, ekkor Vasas György volt eredményes. A harminchetedik percre kialakult a húsz gólos különbség, amelyet a vendégek még növelni is tudtak a lefújásig.

Nyíregyházi KC-FTC U22 24-46 (11-26)

Nyíregyháza, zárt kapuk mögött, v.: Győr, Hadas.

Nyíregyháza: Gadnai – Vasas 2, Erdős 3, Fábián 3, Takács 2, Varga 9/2, Horváth 1. Csere: Nagy (kapus), Kerezsi 3, Baráth 1, Csikós. Edző: Bozidar Bursac.

Kiállítások: 16, illetve 12 perc. Hétméteresek: 2/2, illetve -/-.

www.szon.hu