Danielle és Jazmine továbbröpültek
Danielle és Jazmine továbbröpültek

Változások a Fatum-Nyíregyháza keretében, egyéni edzéstervek a nyári hetekre.

Változások a Fatum-Nyíregyháza keretében, egyéni edzéstervek a nyári hetekre.
Ez amolyan uborkaszezon a röplabdázók zöménél. A női és férfiválogatottak javában meccselnek az Európa-ligában, a nők készülnek a hazai rendezésű Európa-bajnokságra.

Ami az elmúlt szezont illeti, a Fatum-Nyíregyháza megvédte címét a Magyar Kupában, az Extraligában pedig a Vasas mögött a második helyen végzett.

Genesis honosítása
Továbbra is Hollósy László a vezetőedző, segítője viszont új, mégpedig a játékos-pályafutását befejező Németh Szabolcs, aki a bajnok Kazincbarcika kiválósága volt. A játékoskeretben – miként az Extraliga többi csapatánál – nagy változások vannak és lesznek.

Ami már biztos: a külföldiek ilyen vagy olyan okok miatt távoznak. A kanadai Danielle Brisebois és Jazmine White, a szerb Szanja Kalicsanin és Tatjana Matics, valamint az amerikai Allison Mayfield is. A klubnál mindent megtesznek azért, hogy Genesis Francesco honosítása a bajnoki rajtra megszülessen, és a feladó immár magyar állampolgárként játszhasson.

Természetesen a távozók helyére fognak újak érkezni, a tárgyalások javában mennek a kiszemeltekkel.

– Mivel még nincs meg az új bajnokság kezdetének az időpontja, a felkészülésről nem tudok semmi konkréttal szolgálni – kezdte érdeklődésünkre Hollósy László, a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője.

– A bajnoki rajttól fogunk majd visszaszámolni, minden bizonnyal augusztusban kezdjük majd a munkát. Tóth Fruzsi és Varga Eliza a válogatott keret tagjaként végigdolgozzák a nyarat, miként Szabó Lili, aki az utánpótlás-válogatott tagja. A többiek majd egyéni edzéstervet kapnak a nyári időszakra. Addig pihenhetnek, gyűjthetik az erőt – így Hollósy László.