Darálás után a négy közé igyekeznek
Darálás után a négy közé igyekeznek

Megérkezett az érintettekhez a hivatalos versenybizottsági döntés a múlt héten elmaradt Nyíregyháza Blue Sharks–Nagykőrös NB I B csoportos férfimérkőzés kapcsán…

A békési győzelem és a Debrecen elleni rangadó között kedden a Vásárhely a vendég a Hepp-kupában.

Megérkezett az érintettekhez a hivatalos versenybizottsági döntés a múlt héten elmaradt Nyíregyháza Blue Sharks–Nagykőrös NB I B csoportos férfimérkőzés kapcsán. Eszerint a meccs elmaradásában vétlen hazaiak javára írták a mérkőzés két pontját 20–0-s gólkülönbséggel, a Nagykőrös nem kapta meg a kiállásért járó pontot, a felnőtt meccs elmaradásáért egymillió, az U20-astól való távolmaradásért 200 ezer forintot fizethet. Példás büntetések!

És mivel szombaton Békésen is sikerült nyerni (88–79), a Kék Cápák közelebb eveztek az élcsoporthoz, amely a hétvégi eredmények következtében még tömörebb lett.

– Két ellentétes félidőt játszottunk, az elsőben semmi nem akart sikerülni, érződött a csapaton, hogy hosszabb szünet után játssza az első tétmérkőzését – mondta a bajnokságbeli harmadik idegenbeli győzelemről Siska János, a nyíregyháziak vezetőedzője. – A másodikra aztán rendeztük a sorokat, a többszöri védekezésváltás megzavarta az ellenfelet, és az sem volt kérdés, hogy erővel jobban bírjuk majd, mint az ellenfél, így bedaráltuk a Békést. Bus Iván ráesett a csuklójára, így ő a hajrára kivált a játékból, de Czura Attila remekül helyettesítette a posztján, és a végig remeklő Emani Gant mellett másoknak, így Fazekas Csabának és a kispadról pontokkal beszálló Oláh Zoltánnak is akadtak remek időszakai. A körülményeket is figyelembe véve fontos győzelmet arattunk.

Miután éppen egy hete maradt el a Nagykőrös elleni bajnoki, félve merjük leírni, hogy kedden (17 órakor, a helyszín a Continental Aréna) újabb tétmérkőzés vár a nyíregyháziakra. Főként, hogy a Hepp-kupa-negyeddöntős ellenféllel, a Hódmezővásárhellyel is ment egy kis kötélhúzás, mígnem megállapodtak a felek az időpontban.

– Nehezen találtunk időpontot ennek a mérkőzésnek, a vásárhelyiek még karácsony előtt le szerették volna játszani, amit mi nem akartunk, a nekünk megfelelő játéknap pedig az ellenfélnek nem kedvezett, mígnem megegyeztünk a keddben – így Siska János. – A napra pontosan egy hónapja vívott bajnokin, idegenben tizenöt pontos vereséget szenvedtünk az egységes szerkezetű, összeszokott csongrádi csapattól, annak a mérkőzésnek a tapasztalataiból is kiindulva szeretnénk visszavágni, és bejutni a legjobb négy közé.

A Hepp-kupa, vagyis az amatőr csapatok sorozatának végjátékát, a profikéval, vagyis a Magyar Kupával együtt rendezik majd februárban. Ezért is jelent rangot bekerülni a legjobb négy közé, hiszen kiugrási lehetőségről van szó. A négyes döntő három csapata már ismert: az Oroszlány, a Vasas II és a Tehetséges Fiatalok Budapest csapatai már kivívták helyüket – a továbbjutásról egy meccsen döntő Nyíregyháza–Hódmezővásárhely csata győztese utóbbi csapattal találkozik majd.

Forrás:szon.hu