Futás és kondizás után került elő végre a kézilabda
Futás és kondizás után került elő végre a kézilabda

Nem csak a kölcsönkenyér jár vissza… Szeptember elején az osztálytárs békési kézilabdázókat látta vendégül a bajnoki rajtra készülő Nyíregyházi SN második vonalbeli férficsapata…

Egy edzőmeccs és egy felkészülési torna vár még a rajt előtt a nyíregyháziakra.

Nem csak a kölcsönkenyér jár vissza… Szeptember elején az osztálytárs békési kézilabdázókat látta vendégül a bajnoki rajtra készülő Nyíregyházi SN második vonalbeli férficsapata. Szombaton a nyírségiek adták vissza a kölcsönt és utaztak Békésre szintén felkészülési mérkőzésre. A nyár végi nyíregyházi találkozót egy góllal nyerték a hazaiak, szombaton idegenben biztosan, hét gólos különbséggel is a nyíregyháziak győztek.

– A felkészülés harmadik hetében járunk és eddig minden a terveknek megfelelően halad – kezdte beszámolóját az elmúlt időszakról Grandjean Gábor, a Nyíregyházi SN edzője. – Az első két hét a fizikális felkészülésről szólt, sok futással, kondizással. Az elmúlt héten már a labda is előkerült, ám a gyakorlatokban továbbra is az erőgyűjtésre fókuszáltunk. Aztán elkezdtük az edzőmeccseket. Itthon a fehérgyarmatiak elleni győztes találkozó célja elsősorban az volt, hogy kezdjünk vissza­zökkenni a mérkőzések hangulatára. Szombaton Békésen már komolyabb erőpróba várt ránk. A csapat remek játékkal rukkolt ki és biztosan nyert. Persze, miként a felkészülési mérkőzéseken, most sem az eredményen volt a hangsúly, ám az is igaz, hogy az ilyen győzelmek az önbizalmat is erősítik.

Debrecenben és Tiszavasváriban

– A bajnoki rajtig előttünk álló időszakban előtérbe kerül az egyéni képzés, a technika és a taktika csiszolása – tért rá a még hátralévő feladatokra a szakember. – Háromszor napi két edzés van, kétszer csak délután gyakorolunk. A munka és a vizsgaidőszak miatt mindig vannak hiányzók, de mindezt figyelembe véve igyekszünk minél hasznosabban edzeni. Néhány új játékelemet is szeretnénk begyakorolni.

– Pénteken Debrecenben lépünk pályára, a jövő hétvégén pedig Tiszavasváriban veszünk részt egy négycsapatos tornán. Ezt követően már nem lesz edzőmeccs, maximum egymás közötti játékkal készülünk a február 12-ei, törökszentmiklósi bajnoki rajtra.

KM-ML