Az év legjobbjai
Az év legjobbjai

Paralimpiai bronzérem, világbajnoki cím, világkupa érem. 2016 a fogyatékkal élő sportolók számára sikeres esztendő volt. A hagyományokhoz hűen idén is köszöntötték a legjobbakat…

Paralimpiai bronzérem, világbajnoki cím, világkupa érem. 2016 a fogyatékkal élő sportolók számára sikeres esztendő volt. A hagyományokhoz hűen idén is köszöntötték a legjobbakat.

A Megyei Fogyatékos Sportolók Szövetsége minden évben megrendezi azt a Sportgálát, melyen köszöntik azokat, akik eredményesen szerepeltek 2016-ban. Az elmúlt esztendő nagyon sikeres volt, mivel számos nemzetközi versenyen jól szerepeltek a megye sportolói. A szövetség több rangos versenyt is szervezett, májusban pedig Nyíregyháza lehet a házigazdája az atlétikai döntőnek.

– Eddig mindig Zánka volt a helyszín, és a héten megkaptuk az értesítést, hogy májusban mi lehetünk a házigazdái a versenynek – mondta Szendrei Istvánné a Megyei Fogyatékos Sportolók Szövetségének elnöke.

A gálán elismerést kapott többek között Ádám Ildikó karatéka, Tóth István erőemelő, Kertész Róbert ülőröplabdás és Tarjányi István valamint Veres Amarilla kerekesszékes vívó. Utóbbi élete első paralimpiáján érmet szerzett.

– Fontosak számunkra az ilyen elismerések, mert azt jelzik, hogy másoknak is örömet okozunk egy-egy jó eredménnyel, ezért érdemes dolgozni – mondta Veres Amarilla kerekesszékes vívó.

A gálát Nyíregyháza is támogatta. A megyeszékhely igyekszik a fogyatékkal élők sportolókat segíteni.

– Igyekszünk minden feltételt megteremteni a fogyatékkal élők sportolásához. 2012-ben létrehoztuk a kerekesszékes vívó szakágat, és lám, ma már olimpiai érmest ünnepelhetünk – mondta Jászai Menyhért Nyíregyháza alpolgármestere.

A sportgálán jutalmazták azokat a felkészítő tanárokat és edzőket is, akik segítették a sportolók felkészülését.

Forrás:nyiregyhaza.hu