Új győztest avatnak a férfiaknál
Új győztest avatnak a férfiaknál

Pénteken és szombaton az Érd Arénában rendezik a röplabda Magyar Kupa éremmérkőzéseit, a nőknél a Békéscsaba a nagy esélyes, míg a férfiaknál sporttörténelmi győztest avatnak…

Pénteken és szombaton az Érd Arénában rendezik a röplabda Magyar Kupa éremmérkőzéseit, a nőknél a Békéscsaba a nagy esélyes, míg a férfiaknál sporttörténelmi győztest avatnak.

A nőknél ugyanaz a négy csapat csatázik majd a medálokért, ráadásul ugyanolyan “leosztásban”, mint tavaly, azaz a harmadik helyért a Jászberény és a Nyíregyháza, a trófeáért pedig a címvédő Békéscsaba és a Vasas játszik.

A férfiaknál ugyanakkor sporttörténelmi döntőt rendeznek, ugyanis a Pénzügyőr és a Szolnok is első kupagyőzelmére hajt, sőt, már a finálés részvétel is az eddigi legjobb eredmény mindkét klubnál. A fővárosiaknak egy bajnoki hatodik, míg a Tisza-partiaknak egy 2009-es kupabronz jelenti a csúcsot.

Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára az esemény szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, nagyon izgalmas és érdekes mérkőzésekre van kilátás, a nőknél a Vasas kifejezetten kupaspecialista, ugyanakkor a címvédő Békéscsaba ebben a szezonban kiemelkedik a mezőnyből. Hozzátette, a francia Béziers elleni keddi CEV Kupa-találkozón fantasztikus volt a hangulat a Viharsarokban, s bízik benne, hogy péntek este, a női fináléban is hasonló atmoszférát tapasztalnak majd. Megjegyezte: a mérkőzésekre ugyan jól fogynak a jegyek, de még mindkét napra kaphatók belépők.

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a szövetség szerződést kötött a Zeus sportfelszereléseket forgalmazó Sport 36 céggel, ennek értelmében a válogatottak továbbra is ebben a márkában lépnek pályára.

A program

péntek, nők

döntő: Linamar-Békéscsaba – Vasas Óbuda 17.00

bronzmérkőzés: Jászberény – Fatum-Nyíregyháza 19.15

szombat, férfiak

bronzmérkőzés: Fino Kaposvár – HÉP-Kecskemét 17.00

döntő: Openhouse Szolnok – Pénzügyőr SE 19.15

– MTI –