Az MTK ellen folytathatják
Az MTK ellen folytathatják

Az 5-8. helyért játszhat a folytatásban a Nyíregyháza Blue Sharks. A férfi kosárlabda együttes következő ellenfele az MTK lesz. A szakmai stáb munkáját nehezíti, hogy a keret egy része a junior bajnokság döntőjében is érintett…

Az 5-8. helyért játszhat a folytatásban a Nyíregyháza Blue Sharks. A férfi kosárlabda együttes következő ellenfele az MTK lesz. A szakmai stáb munkáját nehezíti, hogy a keret egy része a junior bajnokság döntőjében is érintett.

 Az Oroszlány ellen kétszer is nagy csatát vívtak a férfi kosarasok. A második találkozón a hosszabbításban veszített a Nyíregyháza Blue Sharks, így az 5-8. helyért játszhat a folytatásban.

– Jó lett volna győzni, de már túltettük magunkat a mérkőzésen. Úgy érzem a csapat mindent megtett, nem érheti szemrehányás. Készülünk az MTK ellen – mondta Siska János vezetőedző.

Az együttes a következő körben az MTK ellen játszik. Nehezíti a helyzetet, hogy a jövő héten Debrecenben rendezik a junior bajnokság döntőjét, ahol szintén érintett a Nyíregyháza.

– Az ilyen fiatal játékosoknak az a jó, ha minél több lehetőséget kapnak, minél többet játszanak, így örülök annak, hogy a junior bajnokságban is szerepelnek. Persze ez a felnőtt együttes edzésének átszervezését vonta maga után, de fiatal csapatunknak fontos, hogy rutint szerezzenek – mondta Sitku Ernő szakmai igazgató.

A csapat vezetése már elkezdte a tárgyalásokat a jövő évet illetően. Szeretnék a keretet tovább erősíteni, így nyíregyházi kötődésű játékosokkal kezdték meg az egyeztetést, akiket szeretnének visszacsábítani, és légiós ügyében is folyik az egyeztetés. A következő szezonban a bajnokságot is átszervezik, a jelenlegi két csoportos NB-I/B-ből egy csoportos lesz, és létrehoznak egy C csoportot is. Az már biztos, hogy a Cápák a B csoportban szerepelnek, és jövőre dunántúli gárdák ellen is játszhatnak. Az MTK ellen a jövő héten hazai pályán kezd a csapat, és mivel sérült nincs, így mindenkire számíthat a szakmai stáb.

Forrás:nyiregyhaza.hu