Ha lesz védekezés, nem kell majd imádkozni
Ha lesz védekezés, nem kell majd imádkozni

A múlt hétre kiírt kilencedik forduló mérkőzését a Nagykőrös ellen szerdán hazai pályán pótolja a Nyíregyháza Blue Sharks az NB I B csoportban, ám előtte még szombaton újra idegenbe utazik a társaság…

Ezúttal Vásárhelyre viszi a bőrét az NB I B csoportos bajnokságban idegenben még nyeretlen Nyíregyháza Blue Sharks.

A múlt hétre kiírt kilencedik forduló mérkőzését a Nagykőrös ellen szerdán hazai pályán pótolja a Nyíregyháza Blue Sharks az NB I B csoportban, ám előtte még szombaton újra idegenbe utazik a társaság. Márpedig az ilyen meccsek nem sok jót tartogattak a csapat számára, hiszen ősszel mindhármat elveszítették eddig. Talán Hódmezővásárhelyen sikerül javítani, ami nem lesz egyszerű, hiszen egy éve is vereség (90–75) lett a vége.

– Ha valamit el akarunk érni, akkor idegenben is meccseket kell nyernünk, márpedig az a tervünk, hogy az élbolyban maradjunk – mondta Sitku Ernő, a Blue Sharks szakmai igazgatója. – Pécsen nagy lehetőséget szalasztottunk, még egyszer nem csúszhat ki olyan módon a mérkőzés a kezünkből. Az akkor meglévő erényeinket, vagyis Czura Attila és a fiatalok ponterős játékát most is csillogtatnunk kell, ami mellett védekezésben fel kell javulnunk. A saját palánkunk alatt is végre kell hajtani mindazt, amit kérünk a játékosoktól, és ha ez megtörténik, akkor nem kell imádkozni, hogy kosarat kapunk vagy sem.

A nyíregyháziaknál továbbra sem bevethető még a sérülésből lábadozó center, Czinger Zoltán, a legutóbbi meccset kihagyó irányító, Bus Iván viszont már ott lesz a keretben, akár a játékára is sor kerülhet.

Forrás:szon.hu