Megérte bevetni az új szerzeményt
Megérte bevetni az új szerzeményt

Merészet és váratlant húztak a Nyíregyháza Blue Sharksnál azzal, hogy a csapatba jelölték a szombati hódmezővásárhelyi NB I B csoportos bajnokira új idegenlégiósukat, a szerb Srdjan Sztojanovicso…

Szerb légiósa vezérletével megszerezte első idegenbeli győzelmét az ősszel a Blue Sharks.

Merészet és váratlant húztak a Nyíregyháza Blue Sharksnál azzal, hogy a csapatba jelölték a szombati hódmezővásárhelyi NB I B csoportos bajnokira új idegenlégiósukat, a szerb Srdjan Sztojanovicsot, akinek a játékengedélye az utolsó pillanatban érkezett meg. Miután a másodosztályban csapatonként csak egy légiós szerepelhet, minden esély megvan rá, hogy a mezőnyposztokon bevethető új kosaras végleg válthatja az eddig foglalkoztatott amerikai Eddie Lee Delegalt.
Merthogy Sztojanovics remeklése is kellett hozzá, hogy a Blue Sharks megszerezze első őszi idegenbeli mérkőzését. A szerb kosaras 24/12 ponttal és harmincas értékindexszel zárta az első félidőt, csapata – a gyengébb kezdés ellenére is – öt ponttal vezetett a nagyszünetben.

Az új szerzeményt azonban olykor pihentetni is kellett, ezt kihasználva a vásárhelyiek a harmadik negyedben ismét átvették a vezetést. De a negyedik negyedet egypontos előnnyel kezdték a vendégek, és az utolsó játékrész első nyolc percében 21–3-as részeredményt produkáltak, mialatt Czura Attila, Nagy Krisztián és a 17 éves Mokánszki Máté is megszórta magát, a meccs pedig eldőlt. Sztojanovics 33/15 pontját 61 százalékos mezőnymutatóval és hibátlan büntetőzéssel (6/6) érte el, leszedett hat lepattanót és kiharcolt nyolc személyi hibát is, értékindexe pedig egy híján elérte a negyvenet. Megérte őt bevetni.

NB I B csoport: Férfiak 10. forduló

Vásárhelyi KS–Nyíregyháza Blue Sharks 83–96 (24–26, 22–25, 24–20, 13–25)

Hódmezővásárhely, 300 néző, v.: Gál J., Rácz Zs., Varga Z. Blue Sharks: Bus I. 8, Czura 23/6, Sztojanovics 33/15, Sitku M. 6/6, Nagy K. 13/6. Csere: Oláh Z., Mokánszki 13/6, Szondi Á. Edző: Siska János.

Forrás:szon.hu